Jahorina postaje evropska destinacija

Jahorinska gondola predstavljena u Beogradu

  • 12.10.2019. 19:28

Jahorina je, izašla iz regionalnih okvira i postaje evropska destinacija, poručeno je iz Beograda gdje je danas promovisna jahorinska gondola. 

Riječ je o prvoj kabinskoj gondoli na Jahorini, koja ima 36 kabina. U svaku može da se se smjesti 10 osoba dok je kapacitet 2.700 skijaša na sat, što će dodatno povećati brzinu prevoza gostiju do vrha planine.

"Jahorina", poručuju iz Olimpijskog centra, spremno ulazi u novu sezonu sa puno novih projekata a prezentacija u Beogradu nije slučajna jer više od 50 odsto skijaša dolazi iz Srbije. 

"Za sve staze je uradjena homologacija po fis standardima, blage proširene staze  idelane za početnike", kaže Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Olimpijski centrar ima velike planove poručeno je iz  Beograda. Ovo je kažu tek početak. U planirane investicije biće uloženo 150 miliona maraka, a gradiće se u naredne četiri godine.

"Izgradnju ski centra gondole od Istočnog Sarajeva do Jahorine kao i spajanje gondole Ravna planina -Jahorina, od Pala do Jahorine. Dogovorena je i  izgradnja ski-centra "Igrišta", koji će biti pod jurisdikcijom Olimpijskog centra "Jahorina", kao i manje ski-staze na Manjači", kaže Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina".

I predstavnici Srpske u Srbiji svjesni su značaja Olimpijskog centra. Proizvod sa Jahorine i Jahorina kao turistička destinacija sada je kažu dostupnija svima.

"Menadžment je potpuno posvećen tom poslu zna šta hoće, i prati svjetske trendove, tim svojimpristupom ne samo da su vratili olimijski sjaj Jahorini već  su novim sadržajima turističku destinaciju Jahorine učinili jako interesantnom", kaže Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Zbog svega toga ponosni su na rezultate koje olimpisjki centar bilježi posebno u protekle dvije godine. Predstojeća sezona, očekuju u Olimpijskom centru, biće istorijska ako je suditi po broju upita i bukiranja. Vjeruju da će Jahorina imati duplo veći broj noćenja nego sve ostale planine u BiH.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.