Novi projekti u planu

Jahorina - najbolji zimski turistički potencijal Srpske

  • 24.02.2019. 19:29

Republika Srpska ima najbolje turističke potencijale, ali zimski turizam, na Jahorini, je za sada vodeći. 

U to se uvjerila i ministar tgovine i turizma Dragica Kovač koja je stigla u zvaničnu posjetu olimpijskoj ljepotici. Ministarstvo će podržati sve naredne projekte OC, jer su dosadašnji rezultati pokazali da je Jahorina svjetska destinacija koja najbolje promoviše Republiku Srpsku.  

“Svi mi znamo koliki Jahorina ima značaj za turizam RS. Ne samo u Republici Srpskoj, nego je najposjećenija I najbolja zimska turistička destinacija u regionu uopšte", kaže Dragica Kovač, ministar trgovine i turzima.

“Želimo, čim se završi sezona da krenemo u investicije za ljetni sadržaj, da izgradimo alpingkoster koji će ići sa vrha planine od jezera, skroz do Poljica, to će biti jedna ljetna atrakcija, na vrhu ćemo urediti klupe, kućice I restoran", kaže Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina“.

U planu OC je izgradnja gondole do Jahorine, uređenje šetačke zone, ali i izgradnja novih hotela, odnosno dovođenje stranih investitora. Sve će to sačekati toplije vrijeme, jer će skijanja na Jahorini biti još najmanje mjesec i po. Oni koji su danas skijali, uspjeli su da prikupe novac za liječenje djece. Medalje su pobjednicima dodjeljene, ali rezultati su, kažu humanitarci, ostali u drugom planu. 

“Moja najveća danas pobjeda što se nadam da smo uspjeli da spasimo jedan život", kaže Kristina Kusmuk.

Na Jahorini, se i ovog vikenda tražio se krevet više. Sve smještajne kapacitete popunili su Slovenci, Nijemci, Rusi i Kinezi.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.