Јahorina: Besplatno skijanje za djecu sa područja Istočnog Sarajeva

  • 04.01.2021. 16:44

Na Јahorini su danas predstavnici opštinskih vlasti u Istočnom Sarajevu potpisali sporazum sa predstavnicima Olimpijskog centra "Јahorina", koji omogućava besplatno skijanje za djecu sa područja ovog grada.

Sporazum su sa predstavnicima šest gradskih opština potpisali direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić i predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek u prisustvu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića.

U ime lokalnih zajednica sporazum su potpisali načelnici opština Pale Boško Јugović, Istočno Novo Sarajevo Јovan Katić, Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, Sokolac Milovan Bjelica, Istočna Ilidža Marinko Božović i Trnovo Dragomir Gagović.

Ljevnaić je rekao da je prošle godine mogućnost besplatnog skijanja iskoristilo više od 16.000 djece sa područja Istočnog Sarajeva.

- Danas je veliki dan i puno će značiti za djecu. Cilj je da djeca izađu na planinu, da steknu zdrave navike. Vjerujem da će opštine organizovati na najbolji način prevoz mališana i poštovati sve mjere bezbjednosti na skijalištu gdje se podrazumijeva da djeca imaju kacige, fluoroscentne prsluke - izjavio je Ljevanić i dodao da svako dijete koje je početnik mora biti u pratnji učitelja skijanja ili odrasle osobe.

Ljevnaić je na konferenciji za novinare rekao da se u Olimpijskom centru "Јahorina" pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mjera za suzbijanje virusa korona, te da im je cilj da ski-centar bude bezbjedan za sve turiste.

On je dodao da trenutno rade sve staze i instalacije na planini i da je na stazama više od 70 centimetara snijega.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" Nedeljko Elek rekao je da je protekla godina bila teška za sve u oblasti turizma i ugostiteljstva, ali da je Olimpijski centar prošlu godinu završio sa tri miliona KM dobiti, te da je jedno od rijetkih preduzeća koji se bave turizmom, a posluje pozitivno.

- I poslije pandemije virusa korona nastavićemo sa investicijama koje smo planirali, a to je izgradnja sportske sale i izgradnja gondole Pale - Јahorina za koju je završen tender za idejno rješenje - naglasio je Elek.

On je zahvalio i poželio brz oporavak presjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, za kojeg je istakao da je najzaslužniji za sve što je urađeno do sada na planini.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić u ime grada zahvalio je rukovodstvu Olimpijskog centra i svim zaposlenima, što već treću godinu zaredom organizuju ovu akciju.

- Drago mi je što smo omogućili djeci iz cijelog našeg grada da imaju mogućnost besplatnog skijanja na Јahorini. Želim da zahvalim i prethodnoj gradskoj upravi koja je do sada snosila većinu troškova prevoza za tu djecu, a prošle godine je to uradio i kabinet predsjednika Vlade Srpske. I ove godine isto očekujemo podrške Vlade Srpske, jer tako pokazujemo da funkcionišemo svi zajedno - istakao je Ćosić.

Ćosić je rekao da duguje zahvalnost načelnicima opština jer oni, putem nadležnih odjeljenja, preuzimaju tehničku brigu u vezi sa organizacijom odlaska djece na planinu i čuvanjem djece.

On je dodao da zahvaljujući rukovodstvu Olimpijskog centra i sadašnjim kao i budućim investicijama Јahorina izgleda mnogo bolje nego što je izgledala prije nekoliko godina.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović izrazio je zadovoljstvo zbog mogućnosti da djeca sa Pala i treću godinu zaredom besplatno skijaju na Јahorini, te dodao da je to jedan od rezultata dobre saradnje sa Olimpijskim centrom "Јahorina".

- Daćemo maksimum da u tehničkom smislu organizujemo sve što je potrebno za prevoz učenika, posebno sada u specifičnoj situaciji i u vrijeme pandemije virusa korona, gdje moramo biti posebno obazrivi i gledati da ispoštujemo sve propisane mjere. Nadamo se da će sve biti obavljeno u najboljem mogućem redu - istakao je Јugović.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica zahvalio je u ime djece i roditelja menadžmentu Centra, direktoru Ljevnaiću i Eleku, izražavajući nadu da će saradnja biti korektna kao do sada.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Јovan Katić istakao je da će djeci sa područja ove opštine mnogo značiti da i ove sezone besplatno koriste ski-staze na Јahorini, posebno onima čiji roditelji nisu u finansijskoj mogućnosti da im to obezbijede.

Katić je naveo da je važno da djeca zavole planinu, nauče da skijaju i da boravak na planini iskoriste na najbolji mogući način.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović zahvalio je upravi Olimpijskog centra "Јahorina" za pruženu priliku da djeca iz ove opštine treću godinu zaredom skijaju na Јahorini.

I načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izrazio je veliku zahvalnost upravi Oliompijskog centra "Јahorina" za pruženu mogućnost da djeca iz Trnova besplatno skijaju na planini, koja se jednim dijelom nalazi na području ove opštine.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović rekao je da je akcija besplatnog skijanja djece iz ove opštine na Јahorini veoma važna i da se time nastavlja dobra saradnja sa upravom Olimpijskog centra "Јahorina".

Gašanović je zahvalio menadžmentu Olimpijskog centra za pruženu priliku za djecu iz Istočnog Starog Grada, te stanovnicima ove opštine i grada Istočno Sarajevo čestitao novogodišnje i Božićne praznike.

Тагови: