Nema novih slučajeva zaraze

Izliječeno još troje ljudi u Bijeljini

  • 08.04.2020. 11:24

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Bijeljini nema novih registrovanih slučajeva zaraženih kovidom-19, ali bez obzira na to moramo nastaviti da se ponašamo disciplinovano i samoodgovorno, poručuju iz gradske bolnice "Sveti Vračevi".

Predstavnici ove zdravstvene ističu da, iako su širi kontakti testirani i nema pozitivnih rezultata na kovid-19, građani moraju biti društveno odgovorni tako što će strogo poštovati preporuke ljekara i odluke Republičkog i  Gradskog štaba za vanredne situacije, naročito u vrijeme predstojećih praznika.

U Semberiji je od početka pandemije potvrđeno 11 slučajeva zaraze od čega su dva lica preminula, a tri su izliječena i njihovi kontrolni nalazi su po drugi put pokazali rezultat negativan na virus korona.

Do sada je u Bijeljini na kovid-19 testirano ukupno 105 lica, a u kućnom karantinu se nalazi 119 osoba. Pod nadzorom higijensko-epidemiološke službe u samoizolaciji se nalazi 528 osoba. 

U karantinu u Domu učenika nalazi se pet lica, u bolničkom karantinu šest, dok je u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" smješteno 57 lica. 

Na graničnom prelazu Rača trenutno je deset osoba.

U toku dana pripadnici gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu i pripadnici Oružanih snaga BiH proširiće kapacitet karantina u OŠ „Vuk Karadžić“ na 130 ležajeva, a u tu svrhu biće opremljene učionice škole.

Gradski štab za vanredne situacije danas je donio odluku na osnovu koje je izmijenjeno radno vrijeme Kvantaške pijace. Od 9. aprila ova tržnica na veliko radiće u periodu od 5:30 do 13:30 časova.

Predstavnici bijeljinske Gradske organizacije Crvenog krsta najavili su danas na Štabu za vanredne situacije da će početi podjelu zaštitnih maski za penizionere. Zbog zabrane kretanja licima starijim od 65 godina, maske će dijeliti penzioneri mlađi od propisane starosne granice, po mjesnim odborima Udruženja penzionera RS Bijeljina. Iz Crvenog krsta najavljuju da će u narednim danima biti podijeljeno oko 3.000 zaštitnih maski.

Prema izvještaju Odsjeka za civilnu zaštitu Grada Bijeljina, na graničnom prelazu Rača zabilježen je prelazak 306 vozila, a na Pavlovića mostu 33.  Komunalna policija je izvršila kontrolu 61 lica i svi su pronađeni na adresi. 

Policijska uprava Bijeljina je izdala pet prekršajnih  naloga za lica koja su se kretala za vrijeme policijskog časa, a gradski sanitarni inspektor je izdao tri rješenja o izolaciji, što je do sada ukupno 151 izdato rješenje.

Kol-centar je imao 20 poziva od toga je realizovano šest zahtjeva za dostavom, ostali pozivi (14) su se odnosili na informacije i pozive lica koja ne spadaju u starosnu grupu lica starijih od 65 godina, penzionere, invalidna lica, samce, trudnice i hronične bolesnike.

Preduzeće AD "Komunalac" izvršilo je dezinfekciju 12 ulica - Ive Andrića, Vasilija Ostroškog, Prote Mateje Nenadovića, Starog Vujadina, Kosovke djevojke, Banjalučke, Danka Kabilja Bukija, Mačvanske, Đakona Avakuma, Cerske, Sutjeska i Dobrovoljačke.

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.