Duško Milunović

Izgradnja spomen-kompleksa u Donjoj Gradini nacionalni prioritet  

  • 04.04.2019. 17:10

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je danas da je izgradnja spomen-kompleksa u najvećem srpskom stratištu Donjoj Gradini prioritet i najvažniji nacionalni projekat.

Na sastanku Milunovića sa članovima Udruženja Jasenovac-Donja Gradina o aktivnostima koje ova organizacija preduzima na utvrđivanju istine o genocidu koji je počinila Nezavisna Država Hrvatska u Drugom svjetskom ratu nad Srbima, Jevrejima i Romima, istaknuto je da se istorija srpskog stradanja mora sačuvati od zaborava i prekrajanja. 

Sagovornici su istakli da veliki značaj za domaću i međunarodnu javnost ima Deklaracija o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima, usvojena u Narodnoj skupštini Srpske, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. 

Članovi Udruženja Jasenovac-Donja Gradina snažno su pozdravili nedavnu odluku vlada Srpske i Srbije da na području Donje Gradine bude izgrađen spomenik i memorijalni kompleks posvećen žrtvama koncentracionog logora Jasenovac. 

Predsjednik Izvršnog odbora tog udruženja Saša Aćić rekao je da je Donja Gradina najveći srpski grad pod zemljom i da u percepciji domaće i svjetske javnosti mora dobiti još veći značaj. 

U toku sastanka, održanog u Banjaluci, bilo je riječi i o obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina, koje će biti organizovano 5. maja na najvišem republičkom nivou. 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)