Dušan Topić 

Izgradnja mosta u Gradišci počinje na proljeće

20:43, 19.12.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Nadamo se da će u aprilu krenuti radovi na izgradnji mosta na Savi kod Gradiške, rekao je Dušan Topić, direktor "Autoputeva RS".

Gostujući u Centralnim vijestima ATV-a Topić je naglasio da su juče otvorene ponude za izgradnju i da je izgradnja ovog mosta od velikog značaja za Republiku Srpsku, jer autoput Banjaluka-Gradiška, ali i Banjaluka-Doboj, nisu u punoj funkcionalnosti, upravo zbog mosta u Gradišci. 

"Plan je da komisija izvrši pregled ponuda i nadamo se da ćemo imati ugovor do proljeća, te u aprilu krenuti sa radovima na terenu," rekao je Topić.
 
Osvrnuvši se na izgradnju autoputa "9. januar" Topić je rekao da je izgrađena jedna moderna, svjetska, saobraćajnica, duga 106 kilometra, i da zadovoljstvo vozača koji ga koriste najbolje govore o rezultatima tog projekta.

On je dodao i da je potpisan veoma dobar koncesioni ugovor sa kineskom kompanijom za izgradnju autoputa Banjaluka-Prijedor, te da se vode pregovori sa još jednom kineskom kompanijom, za nastavak izgradnje autoputa od Doboja prema Vukosavlju i Brčko distriktu.