Radovan Kovačević

"Izetbegović, Džaferović i SDA isfrustrirani činjenicom da nisu jedini koji se pitaju u BiH"

14:16, 16.09.2020.
Izvor: Srna
Bakir Izetbegović, Šefik Džaferović, SDA i svi ostali predstavnici političkog Sarajeva danas na jedan najogoljeniji i najočigledniji način ispoljavaju sve svoje frustracije i komplekse činjenicom da oni nisu jedini koji se pitaju u BiH, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Moram jasno da im poručim da Milorad Dodik i Republika Srpska nikada neće pitati ni SDA ni bilo koga u Sarajevu na koji način da se ponašaju i na koji način da vode politiku. Očigledno je da su frustrirani činjenicom, kada su već uspjeli da eliminišu legitimnog predstavnika Hrvata iz Predsjedništva BiH, i ne mogu da se pomire sa tim da taj posao ne mogu ni sada niti će ikada moći da urade kada je riječ o Republici Srpskoj i srpskom narodu", istakao je Kovačević.

On je naglasio da Milorad Dodik danas ima zvanične razgovore u Zagrebu sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem i on to radi potpuno u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH.

"Činjenica je, takođe, da su ljudi iz SDA sve vrijeme od potpisivanja Dejtonskog sporazuma radili sve da u potpunosti majorizuju i hrvatski i srpski konstitutivni narod u BiH i da od BiH naprave državu samo po mjeri jednog naroda, odnosno bošnjačkog", rekao je Kovačević.

On je poručio da je to nešto što sigurno nikada neće uspjeti, jer će u BiH živjeti ravnopravno tri konstitutivna naroda sa svojim predstavnicima ili BiH neće ni biti.