Održani izbori u Doboju, sve prošlo bez problema

  • 21.02.2021. 19:14

Nakon tri mjesca Dobojlije ponovo su glasali. Građani su imali priliku da biraju između tri kandidata za gradonačelnika i 31 odbornika iz 85 političkih subjekata.

Na biralište su jutros poranili aktuelni gradonačelnik i nosilac liste SNSD. Neka pobijede razum i demokratija, poruka je koju su poslali.

"Poručujem da će pobijediti demokratija, poručujem da će pobijediti lista SNSD i ja kao kandidat za gradonačelnika", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

"Mi želimo da sve prođe mirno, demokratski pobjenik se već zna ali srećna sam što ćemo dostojanstveno goste ispratiti kućama i pokazati da mi u Doboju ništa ne lažemo", istakla je Sanja Vulić, nosilac liste SNSD.

Slične poruke stigle su i iz opozicionih redova. Za razliku od novembra prošle godine, imali su manje prigovora, više optimizma.

"Očekujem pobjedu u trci za gradonačelnika grada Doboja, ičekujem značajan rezultata liste SP", naglasio je Srđan Todorović, kandidat SP za gradonačelnika Doboja.

"Ovaj put će u Doboju da budu provedeni izbori demokratski ovog puta očekujem u Doboju da će da svane nova demokratija", istakao je Cvijan Filipvić, kandidat SDS za gradonačelnika Doboja.

U odnosu na novembarske izbore, izlaznost je na današnjim, prema presjeku od 16 čaasova, manja za sedam odsto. Glasalo je 47 odsto birača. Od ukupno 107, izbori su ponovljeni na 89 biračkih mjesta. Iz objektivnih razloga kasnilo se sa otvaranjem 20-ak minuta na dva biračka mjesta. Većih prigovora nije bilo.

"I sama atmosfera mogu govoriti za Doboj je nekao normalna, nije vanredna što je uobičajeno, nažalost, kad su kod nas izbori", rekao je Vehid Šehić, "Pod lupom".

Pravo glasa na ponovljenim izborima ima 50.615 Dobojlija. Akreditovano je čak 4.106 posmatrača i svima je, uz poštovanje epidemioloških mjera omogućen ulazak na biračka mjesta. Sva su nadzirali i supervizori CIK-a.

Тагови: