Skupština u Doboju

Izbori u BORS-u sljedeće godine

  • 25.10.2018. 19:33

​​​​​​​Izbori u Boračkoj organizaciji Srpske biće završeni u prvoj polovini naredne godine. Tako je odlučeno na današnjoj  Skupštini BORS-a u Doboju. Rok da mjesni odbori završe izbore je kraj marta 2019.

"Poslije toga idu jedan mjesec ili 40 dana izbori u opštinskim i gradskih boračkih organizacija, i na kraju dok se provedu te procedure najdalje do kraja juna izbori u Republičkoj boračkoj organizaciji", kaže Milomir Savčić, predsjednik BORS-a. 

Čim se konstituiše zakonodavna vlast, imaju spremna dva  prijedloga zakona koji se tiču boračke populacije. Jedan je o Udruženjima i fondacijama. 

"A poslije toga da razgovaramo i o izmjenama i dopunama zakona o pravima boraca ili čak možda i donošenje novog zakona", kaže Savčić.

Upozorili su na brojne probleme i otpuštanje zaposlenih boraca. To nije slučaj u Doboju. Odnosom gradskih vlasti sa kojima su se sastali, borci su zadovoljni. 

"Načeli smo mnoge teme koje su išle u smjeru unapređenja statusa boraca pomoći porodicama pog boraca, zapošljavanju djece pog boraca", kaže Dejan Starčević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

I za narednu godinu, u budžetu Doboja naći će se sredstva za rad lokalne boračke organizacije. Nacrtom je planirano 170.000 maraka.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.