Policija radi svoj posao

Iza zatvorenih vrata poslanici upoznati o istrazi za ubistvo Krunića

  • 24.04.2019. 19:08

Iza zatvorenih vrata,u nešto manje od pola sata, ministar unutrašnjih poslova Srpske, govorio je narodnim poslanicima o rezultatima dosadašnje istrage o višestrukom ubistvu u Glamočanima. Detalji iz izvještaja ostaju tajna.

Niko od poslanika ne smije da ih otkrije u javnosti. Nije tako poznato baš sve što je uradila policija nakon ubistva Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića. Između dvije opcije, one da izvještaj MUP podnese Odboru za bezbjednost i one da se sazove posebna sjednica, izabrano je nešto treće.

“Ono što nam je danas ministar Lukač pričao, to su bile stari operativnog karaktera, otprilike, narodni poslanici su upoznati kako teče istraga, šta je prethodilo svim tim stvarima i šta treba dalje da se uradi“, kaže Igor Žunić, poslanik SNSD-a.

Iako poslanici ne smiju da otkriju šta su saznali iz policijskog izvještaja, uvjeravaju da je očigledno da policija radi svoj posao. Stanjem bezbjednosti u Srpskoj baviće i na početku naredne redovne sjednice parlamenta. I tada će se na dnevnom redu naći izvještaj MUP-a, ali će uvid u raspravu imati i javnost.

“Prva sljedeća sjednica Narodne skupštine ima tačku bezbjednosna situacija u Srpskoj, i to prvu tačku. A poslije naravno idu tačke koje će se naći na dnevnom redu. Kolegijum je ove odluke donio jednoglasno“, kaže predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović.

Posebna ili redovna sjednica, nije bitno, poručuje Kostadin Vasić. Bitno je da se javnost upozna o stanju bezbjednosti u Srpskoj. Tada će, kaže, i opozicija imati priliku da uputi kritike ili prijedloge, umjesto da za takve stvari koristi vrijeme i mjesto koje nije prikladno.

“Mi tu zaista nemamo nikad problem da polemišemo o temama koje su na dnevnom redu ili da stručno raspravljamo o nekim stvarima, ali vi ne možete uopšte pričati sa nekoliko poslanika opozicije koji uopšte ne pričaju o dnevnom redu“, kaže Kostadin Vasić, poslanik Ujedinjene Srpske.

Opozicioni poslanici su juče tražili da se posebna sjednica narodne skupštine održi danas, i da se na istom zasjedanju donesu i određeni zaključci. Iz vladajuće većine poručuju da bi za tako nešto bilo isuviše rano, i da bi opozicionari tu priču iskoristili u političke svrhe.