Pokušaj obračua sa protivnicima preko radnog mjesta

Iz obdaništa poručuju: Dijana Smiljanić nije otpuštena, nego joj je istekao ugovor

  • 22.08.2019. 19:52

Dijana Smiljanić, odbornica SDS-a u lokalnom parlamentu u Tesliću imala je Ugovor o radu u Dječijem obdaništu „Palčić“ do povratka radnice Dijane Malešević sa trudničkog bolovanja. Maleševićeva se na posao vratila i po automatizmu ugovor je istekao Smiljanićevoj. 

Tako danas sve pojašnjava rukovodstvo teslićkog vrtića, nakon što su se juče žalili u SDS-u.

"S obzirom da se radnica Dijana Malešević u ponedjeljak, 19. avgusta, uredno vratila na svoje radno mjesto po automatizmu Dijani Smiljanić je prestao da važi Ugovor o radu", kaže Jela Kasapović, v.d. direktor JU Dječiji vrtić „Palčić“, Teslić.

Uvid u sporni ugovor imao je i ATV. Smiljanićeva je kao zamjena za radnicu na porodiljskom bolovanju od 16. jula 2018. godine. Zanimljivo, ugovor je potpisala SDS-ov direktor Sandra Propoš, koja je  u to vrijeme bila na funkciji. Novoizabrano rukovodstvo tvrdi da sa tim nema ništa. Kažu, nema prostora ni za spekulacije da je otpušteno dijete poginulog borca. 

"Dakle, naglašavamo nije riječ o otkazu, već o isteku ugovora o radu i povratku radnice sa porodiljskog bolovanja", kaže Kasapović.

Dijana Smiljanić pred našu kameru danas nije htjela. Samo dan ranije, govorila je da je pod pritiskom i ucjenama da napusti SDS i pređe u SNSD-a. Ipak,  o detaljima  danas ne želi. U SNSD-u kažu, to nije tačno. U SDS-u tvrde suprotno. Sporni ugovor nisu komentarisali. Kažu, ugovor, u ovom slučaju, ne smatraju važnim iako ga je potpisao njihov direktor.   

"Dijana Smiljanić je ucjenjena, ukoliko želi da ostane u radnom odnosu da mora da napusti SDS, rekao je Milan Kasapović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a u SO Teslić.

"Naročito poštujem činjenicu da je ona dijete poginulog borca – ja kao šef Kluba SNSD-a nisam upoznat sa time da je od strane bilo koga iz SNSD-a vršen bilo kakav pritisak ucjene ili bilo šta slično da ona ne bude član SDS-a", ističe Mišo Stojanović, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić. 

Kako ATV nezvanično saznaje, SDS-ovci su već ranije Smiljanićevoj obezbijedili radno mjesto u lokalnom Vodovodu. Dobro upućeni izvori tvrde da su istek ugovora u vrtiću iskoristili kao poligon za još jedan politički obračun sa lokalnim SNSD-om. Naš izvor tvrdi i da je Vodovod dobro poznat kao mjesto gdje se „uhljebljuju“ kadrovi te stranke. Tako su u Vodovodu zaposleni članovi najbliže porodice zamjenika načelnika Teslića, ali i mnogi sa partijskom knjižicom SDS-a.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.