Željka Cvijanović

Iz Beograda se šalje poruka o budućnosti

  • 28.02.2019. 20:56

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da se sa obilježavanja u Beogradu Dana Republike Srpske i ustavnosti šalje vrlo jasna poruka da je Srpska zagledana u budućnost, ali i svjesna svega onog što je važno u njenoj prošlosti.

"U to ime smo se okupili u Beogradu da obilježimo i Dan Republike Srpske i 27 godina od kako su postavljeni temlji konstitutivnosti i ustavnosti Republike Srpske, odnosno od donošenja prvog Ustava, koji je obezbijedio političko, ekonomsko, administrativo i pravno funkcionisanje Republike Srpske", dodala je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je u Beogradu nakon svečanog prijema povodom Dana Republike Srpske i Ustava, izjavila novinarima da je važno da se Republika razvija.

"Iako smo tokom 27 godina postojanja bili suočeni sa brojnim izazovima, ipak, možemo da budemo zadovoljni što se Republika kreće naprijed, svjesni važnosti njenog očuvanja, svjesni obaveze koju imamo prema Republici, ali i prema generacijama koje će doći", rekla je ona.

Cvijanovićeva je istakla da je zadovoljna što se upravo u Beogradu obilježavaju ova dva važna datuma vezana za postanak Republike Srpske i koji su vrlo jasan orijentir za sve što se radi da se ojača Republika Srpska.

"Republika Srpska nije samo ono što mi danas predstavljamo, nego su to i svi oni koji su je stvarali i dali dijelove svog tijela i svoj život ugradili u odbrani slobode i odbrani Republike Srpske", rekla je ona.

Prema njenim riječima, Republika Srpska su i oni koji su je tokom svih ovih 27 godina razvijali na različitim pozicijama vlasti i institucija, kao i svi oni koji danas rade i obavljaju važne poslove i regulišu sve ono što je dobra volja da bi se Republika ojačala i dodatno razvijala.

"Naravno da se u Srpskoj vodi računa i o budućim generacijama. U našim venama teče krv nekih novih budućih pokoljenja Republike Srpske i mi smo svi svjesni te odgovornosti", dodala je ona.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što se u Srbiji i na ovaj način, obilježavanjem Dana Republike Srpske, potvrđuje veza Srpska i Srbije koja je odavno prevazišla pravnu vezu, zasnovanu na Sporazumu o specijalnim paralelnim vezama, Dejtonskom sporazumu.

"Prosto postoje bratski odnosi, prijateljstvo i razumijevanje, ali posebno je važno da je Srbija, osim toga što ima političko razumijevanje i želju da prati i hrabi Republiku Srpsku u svakodnevnom koraku i potezu, usmjerena na dalji razvoj Republike", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je važno to što je Srbija odlučila da na vrlo praktičan način pomogne građanima Republike Srpske i ostavi trag u skoro svakoj opštini u Srpskoj, ulažući u neki važan projekat.

"Zato je sasvim opravdano i sasvim logično da ovdje u Beogradu, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske, organizujemo i tradicionalno obilježavamo svake godine i Dan Republike Srpske i dan ustavnosti Republike", rekla je Cvijanovićeva.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.