Izborna jedinica 1

Istraživanje javnog mnjenja: Dodik bolji od Ivanića

  • 04.10.2018. 10:37

U istraživanju javnog mnjenja koje je rađeno od 28.09. - 02.10. 2018. godine, rezultati pokazuju da je na području Izborne jedinice 1 (Kupa na Uni, Novi Grad, Kozarska Dubica, Prijedor, Oštra Luka i Kostajnica) zabilježen najveći odliv stanovništva, pa procentualni rast ne mora da znači i veliki apsolutni rast u broju glasova, navodi se u rezultatima istraživanja koje je sprovela agencije "Plus medija" iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS.

SNSD bi, ukoliko PDP ne dobije direktni mandat, mogao da ima ukupno 3 mandata. Treći mandat zavisi od rezultata PDP-a. U ovoj izbornoj jedinici, DNS je druga po snazi partija. Izvjesno je da će SDS da ima 1, a DNS 2 mandata, navodi se u rezultatima istraživanja. SDA ima jedan direktan mandat, ispred su SDP-a.

Kako se navodi u rezultatima istraživanja, SNSD bi trebalo da dobije više od 30 odsto glasova.

Srpski član u Predsjedništvu BiH

U Izbornoj jedinici 1 je zabilježena velika razlika između Milorada Dodika (52 odsto), kandidata koalicije SNSD-DNS-SP i Mladena Ivanića (35 odsto) kandidata SzP-a. Kako se navodi u rezultatima, može se očekivati da samo u ovoj regiji bude razlika preko 10 hiljada glasova.

Predsjednik Republike Srpske

U istraživanju se navodi da je razlika prisutna i u podršci za Željku Cvijanović i Vukotu Govedaricu. Navodi se da Željka Cvijanović ima podršku 47 odsto ispitanih, Vukota Govedarica 34 odsto, neko treći 13 odsto, dok je neodlučnih 6 odsto , navodi se u istraživanju.

Razlika ne može biti ispod 5 hiljada (realno oko 8.000), s tim da, navode, da bi oko 60 odsto DNS-ovih glasača glasalo za Željku Cvijanović.

Istraživanja  je sprovela agencije "Plus medija" iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS.

Još pročitajte: Istraživanje javnog mnjenja: Dodik bolji od Ivanića

Dodik i Cvijanovićeva u prednosti nad Ivanićem i Govedaricom, SNSD najpopularnijia partija

Željka Cvijanović ima prednost u odnosu na Govedaricu FOTO

 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)