Uprava grada Istočno Sarajevo

Istočno Sarajevo je činjenica i trajna kategorija u okviru Republike Srpske

  • 17.09.2019. 10:31

Uprava Grada Istočno Sarajevo oglasila se danas povodom netačnog citata gradonačelnika Nenada Vukovića,a kojeg je objavio ATV portal. 

"Na portalu ATV se juče se pojavio neistinit dio vijesti pod naslovom "Istočno Sarajevo i ćirilica će se oduprijeti deklaraciji SDA", navedeno je u demantiju.

"Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je za ATV kako je lider SDA Bakir Izetbegović prije pet godina pokušao obrisati entitetsku liniju. "Tadašnje gradsko rukovodstvo predvođeno SDS-om pristalo je da u okviru obilježavanja sarajevskog atentata bude domaćin biciklistima. Ne gledajući suštinu, SDS-ovci su, naivno, otvorili vrata organizatorima Tur de Franc-a, ali i bošnjačkim željama. Baš tada je Izetbegović, kao bošnjački član Predsjedništva, iz Istočnog Sarajeva poslao poruke koje se danas mogu naći u usvojenoj deklaraciji. A, to je da želi da Sarajevo prisvoji sve prijeratne opštine u jednu regiju'", kazao je Vuković.

"I da bi još jednom bio jasan, stav grada Istočnog Sarajeva je poznat i nedvosmislen, a to je da je Srpsko, danas Istočno Sarajevo činjenica i trajna kategorija u okviru Republike Srpske, te da kategorički odbijamo maštovite i sanjarske ideje SDA o Sarajevu sa opšinama Istočnog Sarajeva. Bakirove 'integracije i reintegracije' su zabava za njegovu partiju i potencijalne birače", stoji između ostalog u saopšenju Grada Istočno Sarajevo.