PDP

Isplata plate bez poreza i doprinosa postala praksa

12:40, 12.07.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail

Partija demokratskog progresa, programom obnove Republike Srpske, predviđa usvajanje zakona koji će onemogućiti isplaćivanje neto plate radnicima bez uplate poreza i doprinosa, što je, kako navode, postala sveopšta praksa, posebno u zdravstvenim ustanovama.

"Redovna naplata doprinosa podrazumijeva i jaču ulogu Poreske uprave, koja mora da djeluje na principu da nema nedodirljivih. Rad kontrolnih organa ne smije biti selektivan već takav da jednako tretira sve", saopšteno je iz PDP-a. 

Iz ove partije ističu da su pokazali da se dobrim planom, stručnim ljudima i domaćinskim odnosom prema javnom dobru mogu ostvariti pozitivni rezultati u zdravstvu, a kao primjer navode domove zdravlja u Srpcu, Palama, Gradiški, Bratuncu i Kotor Varoši, čiji rukovodioci su bili kadar PDP-a, a nisu imali neizmirene obaveze ni prema državi ni prema radnicima. 

"Primjenom mjera iz Programa obnove Republike Srpske i dokazanih primjera dobre prakse kadra PDP-a, od oktobra počinje proces preporoda zdravstva i svih drugih oblasti Republike Srpske", poručuju iz PDP-a.