Njegova svetost patrijarh srpski

Irinej: Za Srbe najvažnije jedinstvo, vjera u Boga i ljubav prema otadžbini

  • 08.01.2020. 18:47

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je večeras u Banjaluci da je za srpski narod najvažnije jedinstvo, vjera u Boga i ljubav prema otadžbini.

"Drago mi je što sam i ove godine u Banjaluci i Republici Srpskoj da zajednički proslavimo Dan Republike. Najpotrebnije nam je zajedništvo, a Republika Srpska prevladava sve teškoće zato što je stala uz Gospoda Boga", rekao je patrijarh Irinej nakon što je u Crkvi Svete Trojice služena doksologija u čast njegovog dolaska.

On je istakao da je veoma važno to što su mladi ljudi posvećeni Bogu.

"Republika Srpska je srpska država, a u našim srcima kuca ljubav prema srpstvu i Svetome Savi", rekao je patrijarh Irinej.

On je okupljenim vjernicima i funkcionerima Srpske poželio srećan Dan Republike.

Vladika banjalučki Jefrem izrazio je zadovoljstvo što je patrijarh Irinej i ove godine sa srpskim narodom u Republici Srpskoj.

"Vaša svetosti, dobro došli u Banjaluku i Republiku Srpsku. Osjećamo se privilegovanim što se molite za nas u Srpskoj, što nas učite i vodite", rekao je vladika Jefrem.

On je naglasio da je srpski narod u Republici Srpskoj uvjeren da nije sam i ostavljen.

Doksologiji u Crkvi Svete Trojice prisustvovali su i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, vladike Srpske pravoslavne crkve /SPC/, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić, kao i brojni vjernici.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)