Veliki značaj

Irinej pružio podršku Dodiku pred put u Vatikan

  • 24.04.2019. 19:11

Blagoslov i podrška patrijarha Irineja pred put u Vatikan od izuzetnog su značaja, kaže predsjedavajući Predsjedništva BiH. Milorad Dodik ističe da će sa poglavarom Rimokatoličke crkve itekako imati o čemu da razgovara. Ranije je Dodik najavio da će jedna od tema biti Jasenovac i da će ga obavijestiti Papu o izgradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini.

“Ovdje sam, kao što to nalaže i moj osjećaj da to tako bude, razgovarao sa njegovom svetošću o tim odnosima i mogućim porukama koje ću ja evo, uz pozdrav, koje će naša svetost uputiti Papi, mogli da razgovaramo i na temu položaja srpskog naroda kao hrišćanskog naroda u srpskoj pravoslavnoj crkvi. I veoma mi je vazna ta podrška i blagoslov koji sam ovdje dobio od  njegove svetosti“, kaže predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Dodik kaže da će Papi prenijeti i kakva je aktuelna politička situacija u BiH. Na dnevnom redu biće i odnosi Katoličke crkve i BiH.

“Predsjednik ide na jedan važan put, koga pozdravljamo. Ovo će biti prilika jedinstvena da naš predsjednik lično razgovara o nekim problemima koji se tiču sigurno katoličke crkve, ali se oni tiču i naše crkve i našeg naroda. Želimo mu srećan put i puno uspjeha u razgovorima sa vrhovnim čovjekom katoličke crkve“, kaže patrijarh Irinej.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Rim putuje sutra, a sastanak sa Papomk Franjom biće održan 26. aprila, u petak. Srpski patrijarh Irinej poželio mu je srećan put, nazivajući ga dobrim i čestitim Srbinom koji čini sve da Drina ne bude granica nego rijeka koja spaja narode sa obje strane.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.