Nedeljko Čubrilović

Institucije Srpske podržaće aktivnosti opštine Istočno Novo Sarajevo

15:47, 22.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Institucije Republike Srpske podržaće sve predstojeće aktivnosti u opštini Istočno Novo Sarajevo, rekao je predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je danas u Istočnom Novom Sarajevu, nakon sastanka sa načelnikom te opštine Ljubišom Ćosićem, rekao da ga je posebno obradovala činjenica da je u ovoj lokalnoj zajednici svake godine sve više stanovnika i da se godišnje izgradi i proda 500 stanova.

On kaže da je danas razgovarao sa ljudima koji znaju šta hoće, kako i način na koji realizuju svoje ciljeve, te da je riječ o mladoj ekipi ljudi, entuzijasta koji razmišljaju o svojoj lokalnoj zajednici na moderan način.

"Razgovarali smo i o problemima koje imaju sve rubne opštine u Srpskoj o kojima treba strateški da se izrade programi i planovi preko Saveza opština i gradova i Vlade Republike Srpske", naglasio je Čubrilović.

Ćosić je rekao da današnja posjeta pokazuje da i zakonodavna vlast u Republici Srpskoj, na čelu sa Čubrilovićem, vodi računa i želi da se informiše o svemu što se dešava u lokalnim zajednicama.

"Nismo se žalili, nego smo optimistično pristupili razgovoru i informisali predsjednika republičkog parlamenta o svim pozitivnim stvarima koje se dešavaju u našoj lokalnoj zajednici", dodao je Ćosić.

On je naveo da je Čubriloviću prenio informacije o brojnim infrastrukturnim projektima, o tome kako se razvijala lokalna zajednica i kako danas spada u red izuzetno razvijenih lokalnih zajednica, da ima pozitivan prirodni priraštaj i pozitivnu stopu naseljavanja stanovništva, te dodao da su razgovarali i o razvoju privrede.

Ćosić je upoznao Čubrilovića o tome da se zajedno sa Vladom Republike Srpske gradi trg, sportska dvorana, pozorište i mnogi infrastrukturni projekti koji će omogućiti da se ova lokalna zajednica i dalje razvija.

On je rekao da je ovo sredina koja na pravi način simboliše Republiku Srpsku, razvija se i raste, te istakao da je dobitni recept za napredak saradnja opštine sa Vladom i Narodnom skupštinom Srpske.

Prema njegovim riječima, uzajamna pomoć i mehanizam povratne sprege mogu dovesti do toga da se rade dobre stvari u korist stanovnika lokalne zajednice i cijele Republike Srpske.

Ćosić je zahvalio Čubriloviću za današnju posjetu i razumijevanje onoga što se dešava u ovoj opštini i izrazio nadu da će mnogo pomoći djelovanjem u Narodnoj skupštini, ali i uticajem koji ima u saradnji sa Vladom i drugim institucijama.

Nakon sastanka, Čubrilović je posjetio novoizgrađenu Bolnicu "Srbija", gdje će razgovarati sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove.