Cvijanovićeva čestitala 8. mart

Institucije će nastaviti da doprinose unapređenju prava žena 

  • 07.03.2019. 16:47

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je danas ženama 8. mart - Međunarodni dan žena, istakavši da će institucije Srpske nastaviti, kreiranjem politika i mjera, da doprinose unapređenju prava i položaja žena.

Cvijanovićeva je naglasila da učešće žena u političkom i javnom odlučivanju potvrđuje da je Srpska zrelo demokratsko društvo, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. 

"Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha. Obilježavanje 8. marta prilika je da se podsjetimo na dug put koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava i još jednom ukažemo na potrebu daljeg unapređenja položaja žena", navodi se u čestitki. 

Cvijanovićeva je istakla da će institucije Republike Srpske nastaviti i u budućem periodu, kreiranjem politika i mjera, da doprinose unapređenju prava i položaja žena u društvu i njihovom snažnijem uključivanju u javni, profesionalni i politički život. 

Širom svijeta sutra se obilježava 8. mart - Međunarodni dan žena.