Inspektori Srpske zbog nepoštovanja mjera izrekli kazne u iznosu 32.000 KM

  • 29.03.2021. 10:49

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama izvršenim u proteklih sedam dana subjektima izrekli kazne u iznosu od 32.000 KM, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 2.244 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije.

U 16 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju.

"Imajući u vidu tešku epidemiološku situaciju, nadležni kontrolni organi nastavljaju sa intenzivnim kontrolama u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske", navode u Inspektoratu.

U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno 54.159 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 1.087.200 KM, dok je za 71 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada.

Iz Inspektorata pozivaju privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona.

"Takođe, apelujemo na građane da dosljedo poštuju mjere, da na ličnom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju, da koriste ličnu zaštitinu opremu i poštuju potrebnu fizičku distancu. Navedene mjere predstavljaju minimalan i zanemariv napora za svakog pojedinca, a mogu dati veliki doprinos stabilizaciji cjelokupne situacije", ističu iz Inspektorata.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина