Inspektorat Republike Srpske

Inspektorat odbacio tvrdnje o uticaju Cvijanovićeve

  • 27.09.2018. 20:18

Inspektorat Republike Srpske demantovao je danas tvrdnje objavljene u pojedinim medijima o navodnim pritiscima predsjednika Vlade Srpske Željke Cvijanović na Inspektorat i navodno zabranila prosvjetnoj inspekciji da izvrši kontrolu izbora Predraga Ćeranića za dekana Fakulteta bezbjedonosnih nauka.

"Povodom informacije koja je objavljena u medijima, a u kojoj se navodi da je predsjednik Vlade Republike Srpske vršila pritisak na Inspektorat Srpske i navodno zabranila prosvjetnoj inspekciji da izvrši kontrolu izbora Predrag Ćeranić za dekana Fakulteta bezbjednosnih nauka, Inspektorat u potpunosti odbacuje i negira ove tvrdnje", saopšteno je iz Inspektorata. 

U saopštenju se navodi da je prosvjetna inspekcija od osnivanja navedenog fakulteta vršila kako redovne kontrole u skladu sa godišnjim planom kontrola, tako i vanredne na osnovu zahtjeva stranaka. 

"Upravo na osnovu dopisa Mileta Rakića čije izjave su prenesene u medijima, a koji je imenovani uputio Odboru Narodne skupštine za bezbjednost, te navedeni odbor dostavio Inspektoratu Republike Srpske na postupanje, još krajem 2017. godine izvršena je kontrola na Fakultetu bezbjednosnih nauka", navodi se u saopštenju. 

U saopštenju se konstatuje da i sama činjenica da je taj organ skupštinskom Odboru za bezbjednost dostavio informaciju o aktivnostima izvršenim po navedenom dopisu, govori da tvrdnja o bilo kakvim zabranama vršenja inspekcijskog nadzora na Fakultetu bezbjednosnih nauka nema osnova. 

Iz kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović ranije su demantovane tvrdnje pojednih medija da je Cvijanovićeva zabranila prosvjetnoj inspekciji i Ministarstvu prosvjete i kulture da postupe po zakonu po žalbama Mileta Rakića koji tvrdi da je dekan Fakulteta za bezbjednost Predrag Ćeranić nezakonito izabran u zvanje docenta. 
 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана