Do Danijele Batar se nije moglo doći

Ni danas nema odgovora iz Inspektorata o namještanju konkursa

19:23, 06.12.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Do komentara vršioca dužnosti Inspektorata Srpske, Danijele Batar, za koju se spekuliše da je za sebe namjestila uslove konkursa za izbor direktora, ni danas nije bilo moguće doći. 

Iako je bila na sastanku sa predstavnicima Saveza sindikata, uspješno je izbjegla novinare nakon čega joj se nije uspjelo ući u trag. Pokušali smo i na njenom radnom mjestu, ali je tamo, nismo našli. 

Konkurs za direktora koji je raspisao Inspektorat, Batarova je poništila jer nije ispunjavala uslove. Raspisala je novi, ali izmjenjen, tako da u fotelju direktora može da sjedne i diplomirani farmaceut, što je Danijela Batar po struci. Ukoliko je tako, poručuje Ranka Mišić, sankcije moraju da postoje.

"Ukoliko se neko sudi da zloupotrebi određeni položaj ili poziciju odnosno zakonska riješenja, on treba da bude sankcionisan kako to zakon i propisuje", rekla je Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske.

U inspektoratu su i danas bez komentara. Tamo kažu da sa kadrovskim rješenjim u Upravi nemaju nikakve veze. 

"Sve aktivnosti oko toga sprovode drugi organi, nit je uprava u nadležnosti inspekcije rada tako da ne znam. Nemam komentara", kaže Zoran Mikanović, inspektor rada.

Na pozive danas nije odgovarao partijski šef Danijele Batar, Petar Đokić. Juče se pravdao da inspektorat nije u njegovoj nadležnosti.  Za sprovođenje konkursa nadležna je Agencija za državnu upravu koja je konkurs zatvorila prije dva dana. 

O prijavama će odlučivati Konkursna komisija. Danijela Batar je na mjesto v.d. direktora Inspektorata Srpske, postavljena u maju ove godine, nakon što je dužnosti, na lični zahtjev, razriješen Predrag Tomić. Batarova je prethodno obavljala poslove fitosanitarnog inspektora.