Pokret "Pravda za Davida" politizovan

"Infosrpska": Udar na Vučića i Dodika s ciljem udaljavanja Srbije od Srpske 

  • 29.12.2018. 15:25

Neodmjerena izjava Davora Dragičevića, oca stradalog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića, adresirana na ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića bez sumnje je dokaz da je pokret "Pravda za Davida" duboko instrumentalizovan i politizovan, te da njim preko ucvijeljenog oca rukovode mješovite grupe stranaca i domaćih saradnika, piše portal "Infosrpska".

"'Šta Vučić ima da traži ovdje? Ko je on? I on će tamo u Srbiji dobiti šta treba' - nije vapaj ucvijeljenog oca, koji s pravom traži istinu o tragičnom kraju svoga sina, već duboka politička parola i poruka smišljena u kuhinji stranih službi i njihovih domaćih izvršilaca, uperena na destabilizaciju Republike Srpske a sada, očigledno u paketu, i Srbije. I sam Vučuć je reagujući na optužbe Dragičevića rekao da se 'pokazalo da postoji koordinisani pristup drugih službi u BiH, kao i da postoji struja koja želi da udalji Srpsku od Srbije'", navodi se u tekstu. 

Portal "Infosrpska", prema informacijama kojima raspolaže od prijateljskih diplomatskih izvora, saznaje da "na instrumentalizaciji pokreta 'Pravda za Davida' u svrhu diskreditacije aktuelne vlasti u Republici Srpskoj i Milorada Dodika, kao i urušavanja Republike Srpske koordiniraju Robert Kort, šef engleske obavještajne službe (SIS) u Sarajevu, čije je predstavništvo ponovo otvoreno u BiH marta ove godine, uz pomoć Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH i njenih vođa, direktora Osmana Mehmedagića Osmice i njegovog zamjenika Trifka Buhe, ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića i drugih". 

"U udaru na Republiku Srpsku a posebno na uvlačenje Srbije, odnosno Aleksandra Vučića u svu tu priču oko pokreta 'Pravda za Davida' djeluju Adam Šukalo, bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i jedan poznati banjalučki bloger koji sada djeluje izvan granica Republike Srpske, ali i Metju Džordan iz Ambasade Velike Britanije u Beogradu koji se ovih dana angažovao da putem nekih beogradskih medija dramatizuje situaciju u Banjaluci ali i da uvuče Vučića u priču oko tih događanja", saznaje portal "Infosrpska". 

"Davoru Dragičeviću, ocu tragično nastradalog mladića, podatke i javne nastupe za nasrtaje na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, uz sugestije stranaca, kreira pomenuti banjalučki blogeri, kao i još neki poslušnici stranih službi, koji uz sadejstvo sa Adamom Šukalom, bivšim članom Srpske napredne stranke u Srbiji, događaje u Banjaluci potpiruje protiv Srbije i njenog predsjednika Vučića", dodaje se u tekstu. 

Na optužbe Davora Dragičevića koje preko Sarajeva šalje Vučiću, predsjednik Srbije je rekao da mu je teško da bude ličan i da odgovara ljudima koji su izgubili dijete, te da mu je problematično u izjavi ne ono što se odnosilo na njega, već da zabrinjava rečenica i pitanje šta neko iz Srbije ima tu da radi. 

"Zanimljivo je da se sva priča oko inteziviranih protesta u Banjaluci i pokušaja uvlačenja Srbije u tu priču, realizuje ovih dana, čim je i zvanično potvrđeno da predsjednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin 17. januara dolazi u Srbiju", navodi se u tekstu.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)