Osipa se stranka

Infosrpska: Nejedinstvo buja unutar PDP-a

  • 24.10.2018. 10:51

Iza učestalih zahtjeva za novo brojanje glasova koje predsjednik PDP-a Branislav Borenović traži, tek što su završeni izbori, na kojima je njegov mentor Mladen Ivanić doživio od Milorada Dodika poraz kakav se do sada ne pamti na izborima u BiH, krije se pokušaj da se sakrije nejedinstvo koje buja unutar PDP-a, piše portal "Infosrpska".

"U PDP-u su, dobrim dijelom, prije svega nezadovoljni privatizacijom stranke i pokušajem da se kao budući lider nametne Draško Stanivuković, na osnovu dogovora koji je otac mladog Stanivukovića, uz bogatu finansijsku nadoknadu, postigao sa Igorom Crnatkom i Branislavom Borenovićem", ističe se u tekstu. 

Crnadak i Borenović su tada obećali da će liderski transfer biti izvršen nakon izbora, navodi isti izvor, ali do toga još nije došlo, a tenzije unutar PDP-a rastu jer se većina protivi da "mladi tajkun preuzme stranku". 

"To je bio i presudan razlog, a i javna je tajna da su dva novoizabrana kandidata za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz PDP-a već počeli pregovore sa SNSD-om o budućem zajedničkom nastupu u Narodnoj skupštini Srpske", naglašava se u tekstu. 

Portal navodi da su "pometnja i nestabilnost unutar stranke dodatno buknuli kada se saznalo da je počasni predsjednik stranke i bivši srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić već imao razgovore sa Željkom Komšićem u kojima ga je molio da ga imenuje za ambasadora BiH u Rimu, sa hrvatske liste". 

"U PDP-u se takođe čulo i to da je 8. i 9. oktobra Branislav Borenović doživio fijasko na bečkom skupu 'Zapadni Balkan' koji je organizovala Fondacija 'Konrad Adenauer'. Borenović se inače na skupovima po inostranstvu hvalio kako je Milorad Dodik gotov i da opozicija na čelu sa PDP-om sigurno preuzima vlast. Na bečkom skupu malo ko je obraćao pažnju na njega smatrajući ga neozbiljnim političarom", navodi portal "Infosrpska".

Тагови: