Skup "Pravda za Davida"

"Infosrpska": Dabić predlagao i aktiviranje plinskih boca

17:53, 03.01.2019.
Thumbnail
Željko Dabić, koji je odležao zatvorsku kaznu zbog ubistva i razbojništva, jedan je od najradikalnijih članova grupe "Pravda za Davida" i prvi saradnik Davora Dragičevića, objavio je portal "Infosrpska".

"Dabić je, prema izjavama pojedinih aktivista grupe "Pravda za Davida", predlagao da se na skup koji je održan 30. decembra u Banjaluci donesu plinske boce i aktiviraju ukoliko bi policija Republike Srpske pokušala da ih spriječi u njihovoj namjeri da zauzmu neku od republičkih institucija", saznaje portal "Infosrpska". 

Prema izjavama koje su pojedini aktivisti grupe "Pravda za Davida" dali policiji, a do kojih je došao ovaj portal, "Dabić je insistirao na tome da se donesu plinske boce, dok je Draško Stanivuković izričito zahtijevao da se zauzme zgrada Radio-televizije Republike Srpske, te da ispred zgrade postave plinske boce". 

Ovaj portal je ranije objavio da je Dabić prilikom hapšenja i obrade u policiji priznao i potpisao svoju izjavu da je bio u kući poslanika PDP-a Draška Stanivukovića u Banjaluci gdje su zajedno sa još nekoliko lica, među kojima su bili Davor Dragičević i poslanik PDP-a Jelena Trivić, planirali nerede u Banjaluci tokom protesta grupe "Pravda za Davida". 

"Infosrpska" navodi da su inače, na skupovima grupe "Pravda za Davida" redovno učestvovala lica koja su višestruko presuđivana, sankcionisana, privođena, a koja se dovode u vezu sa izvršenjem teških krivičnih djela od ubistva do šverca i uživanja narkotika. 

Jedan od njih je i Vedran Berić, koji je od ranije poznat policiji, jer je više puta hapšen zbog šverca oružja i droga. 

Berić je nakon skupa grupe "Pravda za Davida" održanog 30. decembra u bjekstvu i policija za njim intenzivno traga, navodi se u tekstu.