Piše ovaj portal

Infosrpska: Crnadak naredio ambasadorima kupovinu glasova za SzP

  • 30.09.2018. 13:04

Ambasador BiH u Srbiji Lazar Mirkić sa saradnicima već danima opservira studente iz Republike Srpske koji studiraju u Beogradu i Novom Sadu dijeleći im po 100 KM, uz obavezu da na predstojećim izborima glasaju za Savez za pobjedu /SZP/ i njihove kandidate Mladena Ivanića i Vukotu Govedaricu, piše portal "Infosrpska".

Ovo su za portal "Infosrpska" potvrdili Stefan Jovanović iz Zvornika i Dragica Milinković iz Bijeljine, oboje studenti beogradskog Univerziteta, koji su odbili da prime ponuđeni novac jer, kako kažu, ne žele da niko upravlja njihovom biračkom voljom. 

I studenti Univerziteta u Novom Sadu Aleksa Pavlović iz Milića, Goran Jevtić iz Šamca i Ružica Đorđević iz Modriče za portal "Infosrpska" rekli su da im je uz ponuđeni novac, koji su odbili da prime, obećano da u kontaktu sa Ambasadom BiH u Beogradu, kada završe fakultet, mogu da računaju na pomoć prilikom zapošljavanja. 

Jedan od sagovornika ovog portala rekao je da se jedno lice zaposleno u Ambasadi BiH u Beogradu, zaduženo za sprovođenje akcije kupovine glasova, povjerilo da to nije samo slučaj sa ovom ambasadom, gdje ambasador Mirkić i sam učestvuje u lobiranju i dijeljenju novca, već da je "prema dogovoru sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnadkom napravljena cijela mreža diplomatsko-konzularnih predstavništava gdje radi kadar iz Republike Srpske koji kupuju glasove i nudi diplomatske usluge za glas za SzP", piše "Infosrpska".

"Tako je i u Sloveniji gdje ambasador Slavko Vučurević obilazi lica iz Republike Srpske koja žive u Sloveniji nudeći im diplomatske usluge i druge pogodnosti. Isti princip, kupovine glasova za SzP i njihove kandidate, primjenjuje se u još nekim zemljama", navodi se u tekstu koji je objavio portal "Infosrpska". 

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије