ANURS

Inaugurisano osam novoizabranih članova 

  • 21.05.2019. 13:33

U Banjaluci je danas inaugurisano osam novoizabranih članova Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i izvršen izbor dopisnih članova u zvanje redovnih, rekao je predsjednik ANURS-a Rajko Kuzmanović.

"Novoizabrani članovi ANURS-a su Zoran Lakić, Miodrag Orlić, Dragan Simeunović, Nikola Cekić, Mihajlo Vukas, Milovan Pecelj, Predrag Milojević i Nebojša Lalić. Naši dosadašnji dopisni članovi Vitomir Popović, Milivoje Unković, Branko Letić i Neđo Đuruć postali su redovni, rekao je Kuzmanović novinarima nakon redovne i svečane sjednice Akademije. 

Kuzmanović je istakao da će Akademija ovim biti dodatno osnažena, a novoizabranim članovima uručena su prigodna znamenja Akademije. 

Akademik Nebojša Lalić izrazio je zadovoljstvo što je postao član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. 

"Ovo je priznanje za moj rad u razvoju medicine u Republici Srpskoj i podstrek za dalji rad. Član sam i Srpske akademije nauka i umetnosti i vjerujem da će saradnja dvije akademije biti dodatno intenzivirana", kaže Lalić. 

Na sjednicama su usvojeni program rada za ovu godinu, izvještaj o radu za prošlu i prihvaćen pozitivan izvještaj o finansijskom poslovanju ANURS-a, koji je sačinila Glavna služba za reviziju javnog sektora. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.