HET gradi modernu saobraćajnicu u Trebinju

19:29, 23.10.2020.
Izvor: ATV
Trasa stare željezničke pruge u Trebinju dobija potpuno novi izgled. Grade se moderna saobraćajnica i šetalište uz samu obalu Trebišnjice. Investitor su Hidroelektrane na Trebišnjici a ovaj projekat će ih koštati 510.000 maraka.

"Put čija kolovozna traka će biti širine 5m sa šetališnom trakom širine 1,6m sa led rasvjetom i tako ćemo da povežemo naš objekat sa gradom. Ovo je sve urađeno u saradnji sa Gradom Trebinjem", kaže Gordan Mišljenić, generalni direktor HET-a.

Ovaj dio najužnijeg grada dobiće novi izgled do kraja ove godine. Gradonaačelnik zadovoljan, kaže zajedno sa Hetom se ide u nove poduhvate.

"U saradnji sa HETom u narednom periodu očekujemo i nastavak šteališta prema manastiru Tvrdoš.  Takođe ono što je značajno u narednoj sedmici očekujemo početak radova na velikoj obilaznici, investitor je HET dionice mosta a grad se obavezao i trenutno je u procesu eksproprijacija za kompletnu veliku obilaznicu", izjavio je Mirko Ćurić.

Projekat velike obilaznice je značajan za Trebinje jer će riješiti problem gužvi u gradu. Obilaznica će spojiti dio puta prema Bileći i dio puta prema Herceg Novom i Dubrovniku.