Hercegovina: Bolja epidemiološka situacija

  • 21.04.2021. 20:01

Bolja je kovid situacija i na jugu Srpske zato medicinari u glas poručuju, konačno. Epidemiolozi bilježe pad broja zaraženih u cijeloj regiji, a u trebinjskoj bolnici u protekla 24 časa zabilježili su dva kovid prijema i na sreću nijedan smrtni slučaj.

Smanjuje se broj pacijenata u trebinjskoj Bolnici baš zato se neka bolnička odjeljenja vraćaju u normalan režim rada. I dalje zabrinjava visok broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom, najviše ih je ovdje na trebinjskom Covid 1 odjeljenju, nekadašnjoj pulmologiji.

Osim pulmologije u kovid režimu su još interno, urologija i pedijatija dok se neurologija vratila u normalan režim rada.

"Trenutno hospitalizovano 60 lica, 47 je na kiseoničkoj podršci jedno lice je na NIV respiratoru, 27 lica je starije od 70 godina", rekla je Nikolina Mučibabić, portparol Bolnice Trebinje.

Pomogla je i dnevna bolnica tamo se liječilo oko 50 pacijenata. Osim medicinarima kamen sa srca je pao i gradskom štabu za vanredne situacije zato kažu već se razmišlja o blažim mjerama.

"Očekujemo zasjedanje Republičkog štaba i njihove odluke i u skladu sa tim grad Trebinje će se opredjeliti. Ovo ohrabruje, ali ipak nije još vrijeme za opuštanje", istakao je Stevan Bekan, načelnik Štaba za vanredne situacije Trebinje.

"Kada dođemo u situaciju da treba nešto zatvarati e onda nema onih koji su poštovali mjere ili koji nisu, e nemojte zbog tih pojedinaca da dođemo u situaciju da opet idemo u neko zatvaranje", naglasio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Zbog teške epidemiološke situacije u proteklom periodu trebinjski đaci još nisu pošli u školu, vjerovatno će poslije raspusta, ali o tome će gradski štab u petak. I iz nevesinjske bolnice se danas javljaju sa malo boljim stanjem, tamo je kažu trenutno oko 40 pacijenata.
  

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм