Sve zbog javljanja u emisiji

Hag naredio da se od sada prate Mladićevi pozivi

  • 16.11.2018. 18:10

Nakon što se general Ratko Mladić javio uživo u emisiji Happy televizije kod Milomira Marića, Haški Tribunal je naredio da se u narednih 30 dana svi njegovi pozivi prate.

Odluku je donio Registrar Međunarodnog rezidualnog mehanizma (MICT), koji je nasljednik Tribunala za zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije (ICTY).

Postoji razumna osnova za sumnju da je Ratko Mladić prekršio odredbe boravka u Pritvorskoj jedinici. Utemeljen je razlog, s toga, da se prate i slušaju nedavni, sadašnji i budući telefonski razgovori ovog pritvorenika, na određeni period vremena, kako bi se osigurala sigurnost, ali i red u Pritvorskoj jedinici, te da je to u interesu uprave i pravde, naređuje se komandnom oficiru Pritvorske jedinice da se slušaju i bilježe njegovi telefonski razgovori, koji spadaju u kategoriju nepovlaštenih.

Svi razgovori te vrste, koje je Mladić obavio u zadnjih sedam dana, biće preslušani i ispisani. Također, od 16. novembra, u narednih 30 dana, biće prisluškivani svi nepovlašteni telefonski razgovori Ratka Mladića i za svaki od njih će se uraditi zabilješka - naredio je registrar MICT-a Elias Olufemi.

Problem je nastao kada je sin Ratka Mladića, Darko Mladić pozvao oca u jutarnjem programu Happy televizije u kojoj je gostovao i Vojislav Šešelj kojeg je general srpske vojske pozdravio i našalio se na njegov račun.

Sva ova dešavanja izazvala su burnu reakciju na društvenim mrežama u regionu gdje su osuđivali i vrijeđali urednika programa, Milomira Marića, zbog kako kažu neviđenog "skandala".

 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.