Načelnik opštine Srebrenica

Grujičić: Vlada Srpske je uvijek prisutna u Srebrenici

  • 16.02.2021. 14:55

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izrazio je zahvalnost predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću na današnjoj posjeti i Vladi Reublike Srpske koja nije u Srebrenici samo pred izbore, već je tu svaki dan, svaki mjesec i svake godine kroz raznorazna ulaganja, pomoći i podršku ne samo indirektno već i direktno.

Grujičić je nakon posjete Viškovića rekao da je Vlada Republike Srpske ogromnu pažnju posvetila Srebrenici i to je danas pokazao i premijer koji je obavio razgovar i sa privrednicima koji imaju dobru komunikaciju i sa lokalnom upravom i sa Vladom Srpske.

On je naglasio da su tokom sastanka razgovarali o proširenju svih tih kapaciteta i zapošljavanju novih radnika, jer je Srebrenica u ovoj pandemiji jedna od rijetkih opština koja je primala, a ne otpuštala radnike.

Grujičić je na tome zahvalio privrednicima, ali i Vladi Republike Srpske koja je imala sluha da podrži tamo gdje je zaista podrška opravdana.

- Mi ćemo opravdati sve ono što Vlada Republike Srpske bude usmjerila prema Srebrenici, a danas je predsjednik Vlade preuzeo PDV od granta Saudijske Arabije. Vlada Republike Srpske će to finansirati i to je ogromna finansijska podrška opštini Srebrenica od preko 250.000 KM - istakao je on.

Grujičić je rekao da su razgovarali i o nekim proizvodnim kapacitetima koji još nisu stavljeni u funkciju, ali će biti uz pomoć i podršku lokalne zajednice, Vlade Republike Srpske i samih privrednika koji žele da otvore nove proizvodne kapacitete.

On je zahvalio premijeru i kompletnoj Vladi Srpske i svima onima koji su se uključili u priču oko Srebrenice u smislu podrške i njenog ekonomskog razvoja.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)