Pao dogovor

Grujičić kandidat za načelnika Srebrenice

  • 26.07.2020. 19:05

Mladen Grujičić iz SNSD-a, sadašnji načelnik Srebrenice, biće zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika ove opštine.

Dogovor je pao tokom sastanka lidera više srpskih stranaka sa predsjednicima lokalnih političkih partija Srba u Srebrenici. 

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a najavio je da će biti potpisana koalicija za podršku zajedničkom kandidatu. Zahvalio je učesnicima sastanka što su pokazali odgovornost i političko jedinstvo prema nacionalnom pitanju na ovim prostorima i saglasili se oko zajedničkog kandidata iz SNSD-a. 

"Imajući u vidu mnoge manipulacije oko Srebrenice vezano za događaje na kraju samog sukoba koje su nanosile najozbiljniju štetu srpskom narodu, veoma je važno da ovdje iskažemo političko jedinstvo i da se okupimo oko ideje da srpski kandidat izađe na zbore imajući u vidu specifičnosti i ove lokalne zajednice i načina kako se on bira", rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a. 

Grujičić, aktuelni načelnik, zahvalio je za ukazano povjerenje. Rekao je da je ovo istorijski trenutak za Srebrenicu i dodao kako vjeruje u novu izbornu pobjedu.

Svjestan je, kaže Grujičić, propusta i nedostataka, ali kaže biće ispravljeno.

"Svjestan sam i da sam naučio mnogo toga na svim tim grešakama i uvidio mnoge nedostatke u samoj opštini i funkcionisanju i pokrenuo mnoga značajna pitanja koja će biti u interesu svih građana. Verujem u zajedničku bitku za lokalne izbore i vjerujem u pobjedu", istakao je Malden Grujičić, kandidat za načelnika Srebrenice.  

Pred jedinstvenom podrškom srpskih stranka, poklekao je i SDS iako su, kako kaže Mirko Šarović, lider stranke, imali svog dobrog kandidata za kojeg su vjerovali da može da pobijedi u Srebrenici. Šarović je rekao da su od početka insistirali na jedinstvu i okupljanju oko zajedničkog kandidata i zbog toga su prihvatili da budu dio ove većine, odnosno svih političkih opcija.

"SDS se snažno zalaže za jednog kandidata koji će biti predstavnik cijele koalicije i nadam se biti načelnik svih građana koji žive ovdje u Srebrenici. U tom smislu mi iako smo imali ovakav stav do sada, priklonili smo se i bićemo jedan od najznačajnih učesnika ove koalicije. Mi očekujemo svakako dobar rezultat", naglasio je Mirko Šarocić, lider SDS-a.  

Stranke koje daju podršku Grujičiću, potpisaće koalicioni sporazum, ali će samostalno izaći sa odborničkim listama. Postignut je dogovor da se shodno izbornom rezultatu konstituiše i lokalna vlast u Srebrenici.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)