Radojičić, Jerinić i Mićić

Gradonačelnici čestitali Ramazanski bajram

  • 03.06.2019. 20:05

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić čestitao je danas Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i muftiji banjalučkom Nusretu Abdibegoviću uz želju da dani koji dolaze budu ispunjeni dobročinstvom i tolerancijom.

"Želim da praznik provedete u miru, radosti, duhovnom blagostanju i svakom dobru, sa svojim porodicama i prijateljima", navedeno je u čestitki gradonačelnika Banjaluke upućenoj i svim službenicima Islamske zajednice, vjernicima i sugrađanima koji slave Ramazanski bajram. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić čestitao je Islamskoj zajednici Bijeljina, Islamskoj zajednici Janja i sugrađanima islamske vjeroispovijesti predstojeći Ramazanski bajram. 

"Islamskoj zajednici i svim sugrađanima muslimanske vjere upućujem srdačne čestitke i želje da ovaj praznik proslave u sreći, blagostanju i zajedništvu sa bližnjima", navedeno je u Mićićevoj čestitki. 

Ramazanski bajram sugrađanima islamske vjeroispovijesti čestitao je i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, sa željom da predstojeći dani budu ispunjeni dobročinstvom i tolerancijom. 

"Iskreno želim da svaki pojedinac i porodica Bajram dočeka i provede u zadovoljstvu i miru, sa komšijama i svim ljudima dobre volje", naglasio je Jerinić. 

Vjernici islamske vjeroispovijesti sutra počinju proslavu Ramazanskog bajrama, jednog od dva najveća muslimanska praznika.