Vlada Republike Srpske

Građanima dostupne sve informacije o javnim nabavkama

  • 23.09.2020. 16:40

Sve informacije u vezi sa sprovedenim javnim nabavkama medicinske i zaštitne opreme u uslovima vanrednog stanja, za funkcionisanje zdravstvenog sistema i zaštitu zdravlja stanovništva, objavljene javno i na taj način dostupne svim građanima, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

"Vlada Srpske na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem i Republički štab za vanredne situacije, kontinuirano su ulagali napor i obezbijedili sredstva za nabavku neophodne medicinske i zaštitne opreme, dok su nadležne istitucije - Fond zdravstvenog osiguranja i Institut za javno zdravstvo, sprovodile postupak javne nabavke u skladu sa zakonskim procedurama", navodi se u saopštenju.

Povodom izjava poslanika PDP-a Igora Crnatka, iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću navode da su detaljne informacije o svim sprovedenim javnim nabavkama po ovom pitanju javno objavljene na internet stranicama Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, Instituta za javno zdravstvo, kao i na portalu za javne nabavke /e-Nabavke/.

U saopštenju se dodaje da su i svi zaključci koje je Republički štab za vanredne situacije donosio po pitanju nabavke medicinske i zaštitne opreme javno dostupni na portalu Vlade Republike Srpske.

Iz Biroa navode da je zainteresovanim građanima, kao i narodnim poslanicima, na internet stranicama navedenih institucija, omogućen uvid u sve informacije koje se odnose na javne nabavke medicinske i zaštitne opreme.

Crnadak je juče na sjednici Narodne skupštine Srpske rekao da je od Vlade Republike Srpske dobio odgovor da Republički štab za vanredne situacije nije sprovodio postupke javnih nabavki, već da je zaključcima obavezivao resorna ministarstva i druge institucije za sprovođenje postupka predmetnih nabavki.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?