Anketa ATV-a

Građani Srpske misle da se virus korona neće vratiti

  • 25.05.2020. 22:44

Pandemija virusa korona slabi u zemljama Evrope, Azije i Sjeverne Amerike, međutim, virus se seli na južnu hemisferu zemlje, tako da se veliki broj žrtava prijavljuje u zemljama Južne Amerike i Afrike.

U Republici Srpskoj do danas preminule su 104 osobe, infekcija je potvrđena kod 1.364 lica, a oporavljeno je 768.

Iako stručnjaci najavljuju povratak virusa, od čega strahuje veliki broj država, u anketi ATV-a, više od 3.000 čitalaca izjašnjavalo se o tome da li će se virus vratiti u Republiku Srpsku na jesen.

Više od 2.200 građana izjasnilo se da se virus neće vratiti što čini 71 odsto anketiranih, dok je nešto više od 900 njih reklo da će se virus vratiti, a to je 29 odsto građana.

Drugačije od građana Srpske govori Svjetska zdravstvena organizacija koja upozorava da virus nikada neće nestati, a zabrinutost od drugog, a možda i trećeg talasa infekcije raste.

Već sada se pojavljuju prvi predznaci drugog talasa ovog novog korona-virusa: Kina i Rusija bilježe nove infekcije, a čak i u Južnoj Koreji, koja je nakon prvog talasa bila hvaljena zbog uspješnog suzbijanja širenja epidemije, ljudi se ponovo inficiraju virusom SARS-CoV-2.

Virus korona u Republici Srpskoj slabi po posljednjim podacima, tako da je danas registrovano tek pet slučajeva zaraze virusom.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм