Referendum  

Građani Rudog glasali o opozivu načelnika

  • 23.12.2018. 19:19

Sudbina načelnika Rudog Rate Rajaka zavisi od volje građana, koji su se na referendumu izjašnjavali o njegovom opozivu. Krajem novembra skupštinska većina u toj opštini izglasala je inicijativu za smjenu načelnika Rajaka, zbog niza propusta, koji su, kako kažu u pojedinim partijama, najvise koštali upravo građane Rudog. 

Za opoziv Rajaka u lokalnoj skupštini prije više do mjesec dana glasalo je 12 od 17 odbornika. Već tada je bilo jasno da će građani dati konačnu riječ. Pravo glasa na referendumu je imalo 7.735 gradjana, a jutros od sedam sati je upravo načelnik, i njegov rad, glavna tema u toj opštini. Sva mjesta su otvorena na vrijeme i dan je prošao bez problema, potvrdili su na pojednim mjestima, gdje se odlučivalo o opozivu Rajaka, koji je kadar Srpske Radikalne Stranke.

Rajak je bez skupštinke većine ostao u julu, a nedugo nakon toga odbio je, kako tvrde pojedini odbornici da dostavi izvještaj o radu, što mu je većina takođe zamjerila. Većina okupljena oko SNSD-a je potom izglasala inicjativu za smjenu. Rajak je ranije tvrdio da nema razloga za opoziv, ali da će prihvatiti odluku građana kakva god ona bila. Većina odbornika prilikom glsanja o smjeni, poručila je da je Rajak svojim, kako kažu, bahatim ponašanjem odbijao sve pokušaje saradnje. Sudbina načelnika opštine Rudo biće poznata večeras, kada se očekuju rezultati refenduma.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.