Radovan Kovačević

Građani još na izborima proglasili neuspjeh SDS-a

  • 09.09.2019. 15:06

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da nakon izjave predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da treba proglasiti neuspjeh u vezi sa formiranjem Savjeta ministara i da treba da pokušaju neki drugi da to urade, gdje, kako kaže, Šarović misli samo na sebe i na SDS, želi samo da ga podsjeti da su građani još na izborima proglasili neuspjeh SDS-a.

Kovačević je naglasio da je sasvim jasno da Šarović na taj način misli samo isključiti SNSD iz priče o formiranju Savjeta ministara i planira da nastavi "biti mali i poslušni partner SDA".

On je izjavio Srni da ono što je tužno u cijeloj ovoj priči jeste da Šarović na taj način priključuje i SDS i sve glasače SDS-a sarajevskoj koaliciji ignoranata i negatora izborne volje i demokratskog legitimiteta Republike Srpske.

"Apelujem na vođstvo SDS-a i PDP-a, pošto sam sasvim siguran da njihovi glasači i članstvo to i te kako razumiju, da političko Sarajevo ne blokira formiranje Savjeta ministara zbog SNSD-a, nego radi zahtjeva da se Republika Srpska pokori njima i odustane od svojih legitimnih zahtjeva, stavova i interesa", istakao je Kovačević.

On je poručio da se SNSD sigurno neće pokoriti nikome i ostaće dosljedan u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srpske, a oni iz SDS-a i PDP-a neka sami biraju svoju stranu.

"Kada je riječ o /Šarovićevom/ pominjanju vanrednih izbora, podsjećam da SNSD nikada ne bježi od izbora i da bi se nakon njih promijenilo jedino to da bi SNSD u tim okolnostima ostvario još ubjedljiviju pobjedu", istakao je Kovačević.

On je podsjetio da, ipak, trenutni Izborni zakon ne predviđa mogućnost održavanja vanrednih izbora, a da bi izmjenama bilo kog zakona moralo da prethodi formiranje vlasti, na prvom mjestu Savjeta ministara.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок