Gradiška: Ruski tim dezinfikovao Dom zdravlja i bolnicu

  • 14.04.2020. 11:22

Pripadnici epidemiološkog odreda ruske vojske dezinfikovali su danas Dom zdravlja i Bolnicu u Gradišci.

Zamjenik gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić rekla je da su eksperti iz Ruske Federacije u nedjelju, 12. aprila, posjetili Dom zdravlja i Bolnicu i odredili prostor za dezinfekciju.

Ilićeva je zahvalila osoblju Doma zdravlja i Bolnice na predanom radu u proteklih mjesec dana i izrazila veliku zahvalnost ruskom timu koji je došao u Gradišku da pomogne i izvrši dezinfekciju, koja će doprinijeti sprečavanju širenja virusa korona.

Direktor Doma zdravlja Gradiška Vesna Gluvić Čelić rekla je da je u nedjelju bio ljekarski tim na čelu sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i da su dogovorili da se danas 70 procentnim alkoholom dezinfikuje prostor Higijensko-epidemiološke službe, Službe hitne pomoći, respiratorne i izolacione ambulante i dvorište koje se dezinfikuje hlorom.

Ona je zahvalila na saradnji ljekarskom i vojnom ruskom timu i istakla da je ova dezinfekcija značajna jer nisu radili dezinfekciju na ovaj način.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Slađana Tepavac istakla je da virus opstaje jako dugo i u spoljnom prostoru i da će ova dezinfekcija znatno doprinijeti smanjenju širenja jer ruski tim raspolaže boljom opremom za dezinfekciju.

"Stanje u Gradišci je nepromijenjeno, od 11 pozitivnih slučajeva devet osoba je retestirano, dva retesta su negativna, što sve zajedno čini situaciju zadovoljavajućom. I dalje se ulažu maksimalni napori da se zadrži takvo stanje", istakla je Tepavac.

Ona je dodala da je, osim prostorija Doma zdravlja, dezinfikovan i prostor na grudnom odjeljenju gradiške Bolnice gdje se smještaju rizični i slučajevi potvrđeni slučajevi virusa korona.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.