Potvrdio Zoran Adžić

Gradiška: Iznos od 25.000 KM namijenjen za proslavu Dana grada preusmjereva se u Fond solidarnosti

  • 09.04.2020. 15:33

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je naveo da je gradski Štab za vanredne situacije usvojio preporuku da svi gradski funkcioneri izdvoje 20 odsto svoje plate za mart za Fond solidarnosti, radnici Gradske uprave sa primanjima višim od 1.000 КM da izdvoje 10, a sa primanjima nižim od 1.000 КM pet odsto plate.

"Svi funkcioneri, na čelu sa mnom, su već potpisali te izjave, kao i većina radnika Gradske uprave", dodao je Adžić.

On je naglasio da zbog pandemije virusa korona ove godine neće biti proslave i manifestacija povodom Dana grada Gradiška – 24. aprila, te da će iznos od 25.000 КM koji je bio namijenjen za obilježavanje Dana grada biti takođe uplaćen u Fond solidarnosti Republike Srpske.

Adžić je dodao da će na vanrednoj sjednici Skupštine grada Gradiška biće usvojena i odluka da se usluge predškolske ustanove „Lepa Radić“ za mart plaćaju sa 50 odsto iznosa, te da se ne plaćaju za ostale mjesece kada vrtić neće raditi.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava će ubrzati isplatu sredstava podrške iz gradskog budžeta za poljoprivredu i privredu, u iznosu od 175.000 i 225.000 КM,  na način da će onima koji su najviše pogođeni omogućiti da podnesu zahtjeve za pomoć na posebnom obrascu.