Milorad Dodik

Grad Trebinje u protekle dvije godine doživio preobražaj

  • 20.08.2018. 06:57

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Trebinju da su se ovaj grad i ljudi u protekle dvije godine preobrazili i da je uspješno realizovan niz značajnih investicija i procesa koji će obilježiti i povećati njegov kapacitet, snagu i ljepotu.

"To je, svakako, razlog zbog čega sam ovdje, a dodatni razlog je i taj, jer je naš vladika Grigorije određen na novu dužnost i hoću da budem sa njim", rekao je Dodik novinarima u Trebinju, gdje je prisustvovao proslavi krsne slave grada Trebinja i Sabornog hrama – Preobraženja Gospodnjeg. 

On je naglasio da je vladika Grigorije mnogo učinio za Hercegovinu i Trebinje, te da je sa njim radio na mnogim projektima i dok je bio predsjednik Vlade, ali i kao predsjednik Republike Srpske, te da su imali volje i snage da zajedničkom sinergijom obezbijede značajne investicije za ovaj grad.

"Vladika Grigorije je bio koegzistencijalni i konstruktivni element u političkom smislu same Hercegovine, ličnost koja je obilježila vrijeme i ne samo rukovođenje i upravljanje Crkvom, već i upravljanje čitavim životom", naveo je Dodik. 

Dodik je ocijenio da vladika Grigorije nije odustajao da animira sve one koji su donosili važne odluke, da ih angažuje i privuče nove projekte u Hercegovini. 

"Prije našeg poznavanja, dominantan proces u ovom gradu je bila pomisao na odlazak. Mislim da je ovaj grad sa vladikom i svemu onome što smo učinili u ovom vremenu – grad u koji se dolazi i koji se razvija i širi. Uvjeravam ljude u Trebinju da treba da ostanu", poručio je Dodik. 

Predsjednik Srpske je istakao da rado dolazi na ovaj veličanstven dan u Trebinje koji ima i simbolični, a ne samo vjerski karakter. 

Dodik je sinoć prisustvovao prazničnoj Večernjoj službi Sabornom hramu u Trebinju. 

Nakon Večernjeg bogosluženja prošla je litija ulicama grada do Trga slobode, u kojoj je bilo više hiljada građana. 

Obraćajući se okupljenima na Trgu slobode Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije rekao je da je litija postala simbol grada od 1992. godine. 

On je istakao da je i Trebinje sa svojim građanima i Crkvom postalo grad preobražaja i Prebraženja. 

Vladika je poručio vjernicima da čuvaju Crkvu, da se okupljaju oko svetinja i da poštuju i vole jedni druge. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.