Predsjednik Srpske u Modriči

Grad dobija još jedan kružni tok

  • 10.07.2018. 19:35

Do kraja godine Modriča će dobiti još jedan kružni tok. Gradiće se na raskrsnici na izlazu iz grada prema regionalnom putu za Doboj. To je samo  jedan od projekata koji se sa milion maraka iz budžeta Srpske realizuje u Modriči.

"Do kraja ove kalendarske godine sigurno pokušati realizovati preko stotinu, 105, 110, što malih što krupnih projekata, i naravno tu je tih milion maraka i dio sredstava koje mi ulažemo iz lokalnog budžeta," rekao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

Tako će se poboljšati stanje saobraćajnica i infrastrukture. Sa istim ciljem gradiće se i auto-put koji od Johovca preko Modriče, vodi ka Brčkom. Plan je da se završi u narednih pet-šest godina. 

"Ovdje smo zahvalni opštini što se s nama uključuje u budućnosti u rješavanje imovinsko pravnih pitanja koja su velika, koja treba da riješimo mi. Sa partnerima smo dogovorili da se gradi put angažujući sredstva, prije svega, kineskih banaka," rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Posjetu Modriči predsjednik je iskoristio i da obiđe fabriku obuće, koja  gradi novi pogon vrijedan miliona maraka. Obećao je pomoć kroz stimulaciju zapošljavanja radnika koji će sjesti za nove mašine. 

"Ona će se kretat od 50 do sto radnika, zavisno koliko ćemo mi brzo nastaviti sa radom, mi imamo dovoljno posla, kaže Ilija Jeftić, direktor Fabrike obuće Alfa Modriča. 

"Uslovi su uredni, malo koja firma ima kao mi, imamo i svoj prevoz i hranu. Proizvodnju plasiramo kako treba da je uvijek prva klasa za tržište, rekla je Ljubica Marković, radnica Fabrike obuće. 

Godišnje proizvedu 650 hiljada pari različitih vrsta obuće koja, uglavnom, ide u izvoz. Počeli su prije tridesetak godina sa tridesetak radnika. Sada ih je za mašinama 450. 

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм