Milorad Kojić

Govornici na mitingu podrške Atifu Dudakoviću svjedočili protiv njega

  • 16.04.2019. 22:41

Neki od govornika na mitingu podrške Atifu Dudakoviću su svjedoci protiv Dudakovića, ali ne zna to Dudaković još, kaže Milorad Kojić, prvi čovjek Centra za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih Republike Srpske u emisiji Jedan na jedan Alternativne televizije.

Kojić je gostujući na ATV-u govorio o tome da li su bošnjačka udruženja prostekla iz prethodnih ratova aktivnija od srpskih.

"Oni imaju određene izvore finansiranja, to treba da znamo. Mislim da je predstavnica Majki Srebrenica to jednom i rekla za neku njihovu televiziju", kaže Kojić i dodaje da srpsko odsustvo pokazuje protest zbog tretmana koji imaju na suđenjima.

"Naši su bili prisutni, oni su išli i u Hag. Ali ta poniženja koja naši doživljavaju jednostavno teško mogu ponovo da prolaze kroz to. Prvo prolaze kroz bezbroj svjedočenja, pa nema sudskih procesa, kad dođu da daju podršku budu građani desetog reda. I u Hagu i pred sudom BiH. Na taj način, tom šutnjom i ne odlaskom ili dolaskom na ta suđenja, oni pokazuju svoj protest. Jer ja sam sa njima često u komunikaciji".

Kojić kaže da Srbi tek sada izvlače pouke iz Jasenovca jer je komunistički sistem gurao zločine iz Drugog svjetskog rata pod tepih, jer se radilo na ideji bratstva i jedinstva.

"Zločine u Jasenovcu je radila NDH, isti ti koji su bili naša braća poslije rata. Poslije svih ovih dešavanja kojih je narod bio potpuno svjestan devedesetih godina, vojska je upravo stala u odbranu da nam se ne bi desio Jasenovac. Pojedinci su to znali, ali nije bila kolektivna kultura sjećanja, ali sada se na tome mnogo radi", kaže Kojić.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)