Šta će ostati od SDS-a?

Govedarica saopštenjem isključio Petrovića iz stranke

  • 07.11.2018. 19:03

Obren Petrović, prvi čovjek dobojskog SDS-a isključen je iz te stranke i izbrisan iz njenog članstva. 

Odluku je donio lider stranke Vukota Govedarica, zbog stavova iznesenih u javnosti, koji nisu u skladu sa zvaničnom politikom SDS-a. Govedarica je to saopštio medijima, ali ne i Petroviću i dobojskom SDS-u. 

O potezima Govedarice obaviješteni smo iz medija, ništa zvanično nismo dobili, kaže za ATV Boris Jerinić, član Glavnog odbora SDS-a. Dodaje da će o tome vijećati u petak, za kada je Danijel Jošić, potpredsjednik dobojskog SDS-a, zakazao sjednicu Gradskog odbora. 

Isključenje Petrovića uslijedilo je dan nakon posjete predsjednika Srpske Doboju. Moja posjeta nema veze s tim, poručuje Milorad Dodik. U posljednje vrijeme imam dobru saradnju sa Petrovićem, čiji su rezultat projekti. Ako smjena slučajno ima veze, onda zna šta mu je činiti. 

"Nema veze ja ću otići sutra u Gacko pa nek isključe Govedaricu, što bi imalo veze sa mnom to je njihova unutrašnja stvar, ja sam kao predsjednik išao tamo da vidim kako stoje projekti", kaže Dodik. 

Obren Petrović danas se ne javlja. Juče, nakon sastanka sa Miloradom Dodikom, ponovio je stav. Skupština gradskog odbora, podsjetio je, jednoglasno je podržala ulazak u vlast.  

"Mi imamo odluku Skupštine, Skupština nije to Glavni odbor koji ima 60 to je Skupština od 180 članova gdje su se izjasnili svi da ima podršku ima zadatak i mi moramo u tom pravcu da idemo", rekao je Petrović.

U kom će pravcu Govedarica, i o svim otovrenim pitanjima SDS-a,  izjasniće se uskoro organi stranke. 

Govedarica prilično spušta gard i kaže da je spreman na razgovor sa Dodikom, ako Glavni odbor to odluči.  Dobojskom članstvu poručuje da se organizuju i sačuvaju stranku od mešetara i trgovaca i da će zajedno prebroditi, kako je rekao,  teške dane. 

Dobojski SDS  mu je ranije poručio da može da ih isključi i raspusti, ali ne i da izbriše njihov izborni rezultat, najbolji koji je SDS imao u Srpskoj. To, kažu u dobojskom SDS-u, nisu imali u vidu oni koji su im pred sjednuicu Glavnog odbora u Banjaluci priredili nimalo lijepu dobrodošlicu.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.