Nakon sjednice Predsjedništva SDS

Govedarica: O mogućoj koalicija sa SNSD-om odlučivaće Glavni odbor

  • 17.10.2018. 19:08

SDS je na Predsjedništvu zauzeo jasne stavove i postigao jedinstvo, poručuje to, nakon sjednice, predsjednik te stranke, Vukota Govedarica, koji se, od svih članova, jedini obratio novinarima. 

Danas ne tvrdi da je predsjednik Republike Srpske, ali i dalje traži novo prebrojavanje glasova. U tome, kaže, ima podršku Predsjedništva stranke. Jedinstveni stavovi SDS-a, barem ako je suditi prema izjavama Vukote Govedarice, drastično se razlikuju od onih od prije samo nekoliko dana, kada je lider SDS-a decidno rekao da nema pregovora sa SNSD-om, a posebno potencijalne saradnje. 

Danas – drugačija priča. O ideji mogućeg formiranja velike koalicije, i zajedničkom nastupu svih srpskih stranaka u Sarajevu, koju je već, implicitno ili eksplicitno, podržalo nekoliko članova Predsjedništva SDS-a, i mnogi članovi stranke, odlučivaće Glavni odbor, na sjednici koja će biti održana u narednom periodu. 

Interesantno je da su, osim onih za koje se već zna da bi rado razgovarali sa SNSD-om o mogućoj saradnji na svim nivoima, tu ideju danas podržali i načelnik Teslića, Milan Miličević, ali i Aleksandra Pandurević. Kako saznajemo, Govedarica je danas kolegama poručio da mora da ostane principijelan, ali, da, ukoliko Glavni odbor odluči da se formira delegacija za pregovore, neće imati ništa protiv. 

"Ja sam čovjek koji je doslijedan svojim principima i stvavovima, ali isto tako, poštujem da će organi stranke definisati kako i na koji način će se SDS pozicionirati. Ja sam veoma jasan, a jasnoću stavova SDS-a daće Glavni odbor koji će zasijedati u nekom narednom vremenu," rekao je Govedarica.

Govedarica tvrdi i da na sjednici nije bilo govora o njegovoj smjeni i da će se o svim pitanjima u vezi sa budućim djelovanjem stranke razgovarati na sjednici Glavnog odbora. Ipak, kako saznajeno, bilo je onih koji su i danas Govedaricu podsjetili na ishitrenu izjavu prije izbora, da će odstupiti sa pozicije predsjednika stranke.

"U slučaju mog poraza, jasan sam bio da ću biti podvrgnut, prije svega sopstvenoj odgovornosti, znači, da ja u ovom momentu, pred Skupštinu SDS-a ću izaći sa kompletnim izvještajem kada dođe za to vrijeme i ponuditi svoju ostavku, i provjeriti svoj mandat, ali svakako, ima još vremena do tada," kaže Govedarica.

Dok Govedarica ne priznaje rezultate izbora u predsjedničkoj trci, ipak priznaje da Predsjedništvo SDS-a nije zadovoljno rezultatima na opštim izborima, posebno kada je u pitanju Narodna skupština. Kaže i da će oduke donesene na sjednici Glavnog odbora biti obavezujuće za sve članove SDS-a.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)