Goran Tubak

Govedarica je došao u Krajinu da uništi stranku  

  • 01.07.2018. 17:49

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica došao je u Krajinu da uništava stranku i zaslužno članstvo koje je od osnivanja bilo dio SDS-a, rekao je Srni Goran Tubak iz Čelinca, kojeg je danas Glavni odbor isključio iz stranke.

"Ja i dalje ostajem član SDS-a, ne zanimaju me privatne, samovoljne odluke Vukote Govedarice, a njemu mogu samo da poručim da sam poznatiji i poštovaniji u svom Čelincu nego što je on u cijeloj Hercegovini", naglasio je Tubak, sada već bivši član Glavnog odbora SDS-a. 

Tubak je istakao da "SDS nije vlasništvo Govedarice, a on ako hoće da provodi svoju samovolju i da donosi odluke neka sebi otvori privatno preduzeće, pa neka gazduje u njemu". 

"Ne prihvatam ničije samovoljne odluke, pa ni Vukote Govedarice. On ni mene niti mog kolegu Darka Jankovića, ratnog vojnog invalida, zaslužnog borca, ne može isključiti iz SDS-a uz koji smo bili sve ovo vrijeme, a nikada nismo imali niti smo tražili bilo kakvu korist", poručio je Tubak. 

On je najavio da će narednih dana okupiti članstvo Opštinskog odbora SDS-a Čelinac, kojeg je, kako kaže, takođe, Govedarica samovoljno raspustio uprkos uspješnom radu, te da će odlučiti o daljim potezima. 

"Jedno je sigurno - tražićemo da nam lično Vukota Govedarica obrazloži zašto je raspustio Opštinski odbor Čelinac i po čijem nalogu kada je stranačka komisija prije njegove odluke utvrdila da dobro radimo i da imamo podršku 80 odsto mjesnih odbora, kao i razloge za isključenje iz stranke. Ako je problem konferencija za novinare koju smo nedavno održali, mogu samo da mu kažem da mi nismo ništa rekli protiv SDS-a, već protiv njegovih samovoljnih odluka i odnosa prema stranci", naglasio je Tubak. 

Ukoliko to odbije, Tubak najavljuje da će pozvati Govedaricu pred kamere pa da obojica iznesu šta imaju. 

"Nemam problem da kažem istinu. Nikada nisam ništa rekao protiv SDS-a, ali jesam protiv Govedarice jer uništava stranku i to isto misli ogroman broj članstva SDS-a u Krajini, a on neka se zapita zašto zaslužni članovi SDS-a napuštaju stranku", naglasio je Tubak. 

Predsjedništvo SDS-a isključilo je danas iz stranke Gorana Tubaka, dosadašnjeg predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Čelinac, i Darka Jankovića, odbornika u Skupštini opštine Čelinac. 

Krajem maja rukovodstvo SDS-a donijelo je odluku o raspuštanju Opštinskog odbora SDS-a Čelinac, na čijem čelu je bio Tubak, a za povjerenika je imenovan Dragan Mektić iz Prnjavora. 

Tubak je ranije rekao Srni da su o raspuštanju Opštinskog odbora obaviješteni putem mejla i da je u obrazloženju navedeno da je to učinjeno zbog konsolidacije stranke i neaktivnosti ovog odbora, iako su ostvarili najbolji rezultat u cijeloj izbornoj jedinici. 

"Jedan od razloga za takvu odluku stranačkog vrha SDS-a je namjera Govedarice da mjesto na listi u Izbornoj jedinici dva, koju čini 11 krajiških opština, pripadne generalnom sekretaru stranke Igoru Ostojiću iz Bijeljine, koji se, prema našim informacijama, u međuvremenu fiktivno prijavio na adresu u Banjaluci", naveo je Tubak. 

Na konferenciji za novinare održanoj prije dva dana, Tubak je rekao da je jedan od razloga što je Govedarica raspustio Opštinski odbor u Čelincu to što su odbili poziv rukovodstva SDS-a da učestvuju na protestima grupe "Pravda za Davida". 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.