Novi raskol u SDS-u

Govedarica izabrao Petrovića, Bosić neće ni na kompenzacionu listu

  • 08.07.2018. 19:06

Prihvatam odluku o nosiocu liste za Izbornu jedinicu dva za PD PS BiH koju je donio predsjednik SDS Vukota Govedarica kao potpuno legitimnu. On je dobio pravo odlukom GO SDS-a da odluči između Obrena Petrovića i mene. Danas sam obavješten da će nosilac liste biti Obren Petrović  - napisao je Mladen Bosić nakon što mu je saopšteno da je predsjendik te stranke Vukota Govedarica odlučio da izabere Obrena Petrovića.

Da je pismo napisao potvrdio je za ATV Mladen Bosić, ali nije želio da komentariše ništa  više od onoga što je napisao. Kaže da ne želi dalje da podgrijava.
 
Međutim sadržaj onoga što je Bosić rekao i te kako upućuje da je situacija i više nego  podgrijana.
 
Bosić navodi da odluku Vukote Govedarice ima najmanje prava da komentariše s obzirom kako je naveo da sebe smatra najodgovornijim što je Govedarica i postao predsjednik SDS-a. Nuđeno mu je, kaže Bosić da bude nosilac kompenzacione liste, ali je to odbio.  
  
"Svima je poznato da smo Obren Petrović i ja dva sasvim različita profila, kako politička tako i ljudska i svjestan sam da se predsjednik Govedarica opredjeljujući se za Obrena Petrovića, opredjelio i za sistem vrijednosit koji njegovo ime nosi sa sobom. Tačno je da mi je nuđeno da budem nosilac kompenzacione liste, ali moj cilj nije da po svaku cijenu budem poslanik u Parlamentu BiH. Ne mogu da prihvatim da budem na listi i podržavam vrijednosti koje nosi nosilac te liste", naveo je Bosić.

Na koji konkretno sistem vrijednosti koji nosi ime Obrena Petrovića, sa kojim čak ne želi ni da se nađe na istom papitru misli - Bosić nije pojasnio.
 
Bosić priznaje i da je očekivao da će kako je naveo rekordnih 52 hiljade ličnih glasova na prethodnim izborima, i provedenih 10 teških godina na čelu stranke, političko i diplomatsko iskustvo biti dovoljna argumentacija za poziciju za koju je bio kandidovan.

Ipak, očito je da to predsjendiku stranke Vukoti Govedarici nije bilo dovoljno i da su   prevagnuli neki drugi interesi. Kakvi - od lidera stranke i nekoliko visoko pozicioniranih članova SDS-a nismo mogli saznati, jer se ni lider SDS-a Vukotra Govedarica, a ni Aleksandra Pandurević, potrpredsjendik stranke nisu javili na naše pozive. 

Mađurim, kako su ATV-u potvrdili izvori iz vrha SDS-a, Govedarica je prije ove odluke  konsultovao neke visokopozicionirane članova stranke koji su mu upravo i sugerisali da   je pametnije da za nosioca liste imenuje Obrena Petrovića. 

Inače, ovo je drugo pismo slične sadržine koje je kružilo SDS-om - samo što je prije godinu i po dana pismo napisao Ognjen Tadić upravo Mladenu Bosiću. 

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)