Nastavljena čistka u SDS-u

Govedarica iz stranke izbacio i Borisa Jerinića  

19:14, 15.11.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Boris Jerinić  nije više član SDS-a. Iz stranke ga je izbacio Vukota Govedarica. Jučerašnje Jerinićevo prisusustvo sastanku sa SNSD-om, za prvog čovjeka SDS-a, bila je kap koja je prelila čašu. 

Boris Jerinić poručuje Vukoti Govedarici da je očito da su mu potrebni podobni, a ne sposobni. Oni koji Govedaricu savjetuju na ovakve poteze isključivi su krivci za poraz SDS-a na izborima, poručuje Jerinić.

"Očigledno odlazeći predsjednik želi da se obračuna sa svim ljudima koji ne misle isto u SDS. U subotu je zakazan glavni odbor. Jedna ruka manje. Očigledno njemu trebaju podobni, a ne sposobni. Ja sam kroz odluku dobio i mogućnost žalbe Glavnom odboru, a razmisliću još da li ću uputiti žalbu," rekao je Jerinić, bivši član Glavnog odbora SDS-a.

Odluka o isključenju, kaže Jerinić, prvo je stigla na adresu gradskog odbora SDS-a u Doboju, a tek onda do njega. Time je sada bivši SDS-ovac doživio istu sudbinu kao Obren Petrović koga je Govedarica iz sličnih razloga, takođe saopštenjem, isključio iz stranke. U tom maniru SDS je nastavio i danas. 

"Ne poštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Jerinić duži period djeluje protiv interesa Srpske demokratske stranke. Jerinić je juče, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustvovo sastanku sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata iako nije imao ovlašćenje stranačkog organa da se na tom sastanku pojavi," saopšteno je iz SDS-a.

Govedaricu je posebno razljutilo što je na jučerašnjem sastanku sa SNSD-om odlučeno da poslanici iz dobojskog SDS-a politički rad nastave u klubovima SNSD-a u bh parlamentu i Narodnoj skupštini Republike Srpske. Smjenu Vukote Govedarice u posljednjih nekoliko dana zatražili su zvornički, teslićki, bijeljinski i sarajevsko-romanijski SDS, a prije dva dana počeli su i da prikupljaju potpise za vanredne izbore u toj stranci. Glavni odbor SDS-a zasjedaće u subotu u Istočnom Sarajevu, a na sjednici će se naći zahtjevi odbora SDS-a koji traže ostavku Vukote Govedarice.