Nova isključenja

Govedarica isključio Jerinića iz SDS-a

  • 15.11.2018. 12:18

Vukota Govedarica isključio je Borisa Jerinića iz stranke zbog povrede Statuta i zbog suprotnog djelovanja zvaničnim stavovima stranke saopšteno, je iz SDS-a.

"Nepoštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Jerinić duži period djeluje protiv interesa Srpske demokratske stranke. Jerinić je juče, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata iako nije imao ovlašćenje stranačkog organa da se na tome sastanku pojavi", stoji u saopštenju. Dodaje se da je na tom sastanku, kako je najavio portparol SNSD-a, donesena odluka da poslanici SDS-a iz Doboja politički rad nastave u klubovima SNSD-a u PS BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je suprotno Statutu i zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke.

Govedarica je poručio članovima i simpatizerima Srpske demokratske stranke da će učiniti sve da stranku sačuvaju od mešetara i trgovaca.

"Poručujem članovima i simpatizerima Srpske demokratske stranke da ćemo učiniti sve da stranku sačuvamo od mešetara i trgovaca", poručio je Govedarica.

Vukota Govedarica je ranije isključio gradonačelnika Doboja, Obrena Petrovića, zbog stavova koji ne odgovaraju politici SDS-a.

Uskoro opširnije..