Otvoreno pismo starješina VRS

Govedarica da se izvini porodici majora Slobodana Grabovca

  • 22.09.2018. 20:14

Opštinski odbor Organizacije "Starješina VRS" Teslić uputio je otvoreno pismo predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici u kojem izražava uvjerenje da će smoći snage da prihvati grešku i javno se izvini za izjave o porodici majora Slobodana Grabovca, oca predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović.

Teslićki odbor "Starješina VRS" poručuje Govedarici da je u svojoj izjavi o porodici Cvijanovićeve, koja je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske, "namjerno `zaboravio`" da je ona kćerka ratnog načelnika artiljerije Teslićke srpske brigade. 

"Vi ste otišli toliko daleko, vjerovatno zbog toga što sami niste učestvovali u borbi za stvaranje i odbranu Republike Srpske, te ste omalovažavajući ulogu i djelo njenog oca, a našeg časnog oficira, htjeli da kod svojih 
birača stvorite krivu sliku o Željki Cvijanović", ističu iz teslićkog odbora "Starješina VRS". 

Iz ovog odbora podsjećaju da je major Grabovac učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata od 1991. godine, pa sve do njegovog kraja. 

"Za razliku od Vas, koji danas obilazite groblja u selima oko Dervente, ta ista sela je otac Željke Cvijanović 1992. godine oslobađao od hrvatsko-muslimanskih paravojnih formacija, te je naredne četiri godine kao načelnik artiljerije Teslićke srpske brigade dao nemjerljiv doprinos stvaranju i odbrani Republike srpske", ističe se u saopštenju. 

Teslićki odbor vojnih starješina izražava nadu da će ovi podaci pomoći Govedarici da shvati "svu težinu i neodmjerenost izjave o porodici Cvijanovićeve". 

"Bez njene korekcije većina boraca i starješina Teslićke srpske brigade će vas smatrati kao neprihvatljivu i nepoželjnu osobu. Imali bi mi još mnogo toga dodati, ali zbog zahuktale predizborne kampanje ne želimo uticati na Vaš izborni rezultat", poručuju iz teslićkog odbora Organizacije "Starješine VRS". 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић