Članovi prijedorskog SDS Vukoti Govedarici

Govedarica da prestane da rastjeruje dugogodišnje članove stranke

  • 04.02.2019. 21:26

Članovi prijedorskog SDS-a u otvorenom pismu predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici zatražili su "da prestane rastjerivati dugogodišnje članove stranke, da zaustavi dezintegraciju partije", te da omogući sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS-u Prijedor.


"Vašom odlukom od prije dvije godine o raspuštanju Gradskog odbora (GO) SDS-a Prijedor započet je proces dezintegracije, uključujući i SDS-a u Prijedoru. Od tada, slali smo Vam najmanje pet pisanih zahtjeva s ciljem da se sastanete sa 10 najboljih predsjednika mjesnih odbora SDS-a u Prijedoru, a Vi ste to svaki put odbili", navode članovi SDS-a u otvorenom pismu Govedarici. 

U prijedorskom SDS-u kažu da je "nerad i nered novoizabranog rukovodstva u Prijedoru" doveo do izuzetno slabih rezultata na posljednjim parlamentarnim izborima, te podsjećaju da ni do danas nije formiran izvršni odbor, niti ostala stranačka tijela. 

"Iz tog razloga 170 članova Skupštine SDS-a Prijedor je svojim potpisima tražilo sazivanje vanredne skupštine SDS-a u Prijedoru na koju ste bili pozvani, ali, kao i do sada, Vi ste to ignorisali", navodi se u pismu koje je potpisalo 557 članova prijedorskog SDS-a. 

Potpisnici pisma navode da je tada, shodno statutarnim ovlaštenjima, Skupština smijenila dotadašnjeg predsjednika GO Milana Tubina, raspustila ovaj odbor i izabrala komisiju za sprovođenje unutarstranačkih izbora u prijedorskom SDS-u. 

U pismu se dodaje da su o odlukama donesenim na toj skupštini upoznali predsjednika stranke Vukotu Govedaricu kojeg su pozvali da razgovara o daljoj konsolidaciji SDS-a u Prijedoru. 

Iz prijedorskog SDS-a navode da je Govedarica, umjesto toga, izrekao mjeru isključenja iz SDS-a Sveti Kremenoviću koji je 13. januara predsjedavao vanrednom Skupštinom SDS-a, jer je bio zamjenik predsjednika GO SDS-a u Prijedoru. 

Kremenović je izjavio novinarima da ovu peticiju nisu potpisali građani, nego 600 članova stranke, što je polovina članstva stranke u Prijedoru. 

Članovi SDS-a iz Prijedora u peticiji dodaju da je Govedarica ovim svojim potezom prećutno podržao smijenjenog predsjednika GO Milana Tubina, te da ovakvo njegovo ponašanje "rastjeruje poštene dugogodišnje čklanove SDS-a u Prijedoru". 

"Tražimo od Vas da novoformiranoj komisiji za sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS-u Prijedor omogućite korištenje zvaničnih prostorija stranke u Prijedoru. Takođe Vas i dalje pozivamo na razgovor, ovaj put sa članovima ove komisije", navedeno je u otvorenom pismu. 

Potpisnici pisma traže i pokretanje aktivnosti na sprovođenju redovnih unutarstranačkih izbora u SDS-u Republike Srpske, u čije izborne termine bi se uključila i komisija za sprovođenje unutarstranačkih izbora SDS-a Prijedor. 

"Pozivamo Vas da pozovete sve simpatizere i članove SDS-a da se uključe u unutarstranačke izbore i da se tako prekine rasipanje članstva i simpatizera SDS-a", apeluju članovi SDS-a Prijedor.